Uniquely cool. Shop our new patterned styles.

HUR FUNGERAR NATURLIGT VÄRMESKYDD?

Man kan aldrig laga ett hår som har skadats utan endast förhindra att skador uppstår. Därför är det allra bästa för ditt hårs kvalité att undvika användning av värmeverktyg. Tyvärr är det den bistra sanningen. När man tillsätter värme direkt påhårstrået så smälter fjällskiktet bort, hårets regnkappa, dess viktigaste skydd. Olika hårkvaliteer har olika mängd fjällskikt och ett grovt hår som har fler lager, klarar sig bättre än ett fint hår.

Däremot är ju livet mer än ett oförstört hår och om man trivs bra med sin look när man använt värmeverktyg så ska man självklart fortsätta.

4 tips på vad du kan göra för att förhindra och förminska skadorna som uppstår vid styling med värmetänger:

  • Gör proteininpackningar ofta för att hjälpa hårets återuppbyggnad, vi rekommenderar Bruns fantastiska hårmask varannan vecka till alla mina kunder som har blekt eller värmebehandlat hår.
  • Använd värmeskydd i håret innan du torkar håret. Spruta inte ner ditt torra hår med värmeskydd för att sedan använd värmeverktyget direkt på det fuktiga håret utan låt det torka in och använd sedan värmen. I vått hår sprider sig värmen kraftigare och snabbare och skadan på fjällskiktet blir större
  • Dra ner på antalet tillfällen du stylar håret. Tänk så här, om du avstå från att styla håret med plattång två dagar i veckan så ger det över 100 dagar per år som ditt hår får vila. Det gör stor skillnad.
  •  Rengör dina stylingtänger regelbundet så att det inte har beläggningar och smuts på sig. Då värmer det snabbare och effektivare vilket är bättre för håret än att man håller på att jobbar längre tid.

GÖR ETT BRA MILJÖVAL
I konventionella värmeskydd finns filmbildande ingredienser som skyddar håret mot värme, många gånger handlar det om mikroplaster, vilka är miljöbelastande. I ett ekologiskt värmeskydd kan det istället vara hydroliserad veteprotein eller sheasmör som är det skyddande ämnet. I ett bra värmeskydd finns det även antioxiderande ämnen som går in och motverkar oxidationen. Undvik även parfymerade produkter då doftämnet i sig är onödigt uttorkande.

CERA Hotstyler
CERA Hotstyler

CERA Hotstyler

499 kr
SHOPPA HÄR

Det värmeskyddet hjälper till med är att fördela värmen jämnt över hela håret så att håret inte lika lätt blir punktmarkerat.. Man säger att ett värmeskydd generellt sätt minskar skadorna på håret med 20% .

VÅRA MEST SÅLDA VÄRMESKYDD:

Sök