LITEN OLJEGUIDE TILL BRUNS OLJESERUM

För er som vill veta mer om de oljor som Bruns oljeserum är baserat på kommer här en lärorik guide.....

Serumet är sammansatt av fyra kallpressade vegetabiliska oljor och doftsatt med naturliga eteriska oljor. Oljor är de mest naturliga och vårdande ämnen du kan använda på din hud och hår. I många tusen år har man använt oljor för att vårda och läka hud och hår. Alla oljor har sina kvaliteter och kan göra underverk genom att återfukta och reparera skadade hårstrån.

Nyponfröolja (Rosa Canina Fruit Seed Oil) är en torr olja fylld med Vitamin A och Omega 3 och Omega 6 syror. Oljan är välanvänd för sin förmåga att reparera skada hud och hår och används ofta som i tex anti-age produkter då den har regenererande egenskaper och kraftfulla antioxidanter som motverkar hudens ålderstecken. Ger ett fint lyster och är dessutom den olja som ger serumet dess vackra oranga färg.

Arganolja (Argania Spinosa Kernel Oil) är en halvfet olja med högt innehåll av bl.a. E-vitamin, karotin och andra unika bioaktiva ämnen med antioxidanta egenskaper. Oljan absorberas snabbt och återfuktar samt ger håret lyster. En lyxig och effektiv olja till vård av skadat, frissigt hår.

Sesamolja (Sesam Seed Oil) är en halvfet olja som snabbt tränger in i håret. Oljan är populär inom Ayurvedisk hårbehandling och även i solprodukter då den har ett visst solskydd. Den har ett högt innehåll av Omega 6 och Omega 9 syror som har regenererade egenskaper på tex porösa hår.

Kokosolja (Capric/Caprylic Triglyceride) är en mycket fet olja som mjukgör och bevarar fukten i håret. Oljan ger dessutom ett naturligt skydd mot yttre påverkan och främjar hårproduktion vid håravfall.

 

 

DOFT – ETERISKA OLJOR
Förutom att de eteriska oljorna ger serumet dess fantastiska doft har även dessa oljor goda egenskaper för hår, såväl som för välmående.

Grapefruktolja (Citrus Paradisi Peel oil) har en stimulerande effekt på skalpen och är glansgivande.

Frankincenseolja (Boswellia Carterii oil) är är en av de äldsta eteriska oljorna som fortfarande används. Rensar hårbotten och stimulerar därmed hårväxt och används även som anti-age.

Citrongräsolja (Cymbopogon Citratus Leaf oil ) stimulerar hudens fuktproduktion och verkar fuktbindande.

 

 

Lämna en kommentar