ÖRONHÅLTAGNING

Som legitimerade öronhåltagare vet vi hur viktigt det är att den som utför hålen vet hur man gör, så att du som kund får ett så problemfritt hål som möjligt. Vi vet också hur viktigt det är att du sköter om dina nya hål efteråt. Därför ber vi dig läsa skötselråden nedan noga. 

På Green Heads har vi satt en åldergräns på 8 år och vi tar inte hål i brosk, utan rekommenderar er att uppsöka en piercingstudio istället. Vi tar inte hål på personer under 18 år utan målsmans godkännande och alla som tar hål hos oss måste skriva på ett avtal. Vi använder oss av steriliserade och nickelfria produkter. 

 Ring eller kom gärna förbi om du har några frågor!

Pris: 270 kr / hål

I priset ingår örhängen för håltagning från Blomdahl och desinfektion för hemmabruk.


SKÖTSELRÅD

1) Rör aldrig öronen utan att först tvätta händerna.

2) Rengör de nytagna hålen i öronen noggrant, fram- och baksida, morgon och kväll. Låt örhängena sitta i, även vid ren­göring. - Använd tvål och rengör gärna i samband med dusch/ hårtvätt. Skölj noga med rinnande rent vatten och torka torrt med rent papper eller ren tops. - Övrig rengöring görs med Blomdahl Piercing Aftercare rengöringsservetter som du får med vid håltagningen, de är skonsamma mot huden. Med dessa kommer du åt att rengöra mellan öra och smycke/lås. Låt lufttorka. Använd en ny servett per öra och rengöringstillfälle. Obs! rengör inte med sprit/alkohol, det försämrar läkningsprocessen

3) Se till att det alltid är rent, torrt och luftigt runt de nytagna hålen.

4) Täck öronen när du använder hårspray, parfym, smink, hårfärgningsmedel mm.

5) Var extra försiktig när du drar kläder över huvudet så att örhängena inte fastnar i kläderna.

6) Vid bad i bassäng, sjö eller hav: Vänta med att bada så länge som möjligt eller undvik att ha huvudet under vattnet. Efter bad, rengör antingen med flytande tvål eller Blomdahl Piercing Aftercare, rengöringsservetter – se punkt 2 ovan.

7) Efter ca 6 veckor (ca 12 veckor för brosk) kan du byta till andra örhängen. Så här tar man bort håltagningsörhänget: Tvätta händer och öron noggrant, byt gärna direkt efter dusch/hårtvätt. Ta tag i smyckesdelen på örats framsida. Ta även tag i låset på örats baksida, med andra handen. Vicka sedan låset bestämt fram och tillbaka tills det lossnar. Ta försiktigt ut håltagningsörhänget och sätt i ett rent örhänge.

8) Det tar upp till ett år innan hålen är helt läkta, så tänk på följande: - Var aldrig utan örhängen, eftersom hålen kan krympa och/eller växa igen. - Var försiktig vid byte av örhängen. Eftersom huden som har bildats inuti hålen är tunn och skör, är det lätt att den skadas och att det uppstår en infektion. Rengör därför örhängen och händer innan bytet, samt fortsätt hålla rent, torrt och luftigt runt hålen. Om du använder örhängen med lås, bör låsen inte tryckas tätt mot örats baksida. - En håltagning i örat gör huden extra känslig och risken för allergi är som störst under det första året. Därför bör du vara extra noggrann i ditt val av örhängen. I samråd med hudläkare har Blomdahl utvecklat bevisat snälla smycken som passar alla, särskilt dig som precis har tagit hål i öronen.

VIKTIGT! Rodnad och/eller svullnad och/eller smärta och/eller utslag kan tyda på infektion. Om hålet är i den mjuka delen av örat, den s k örsnibben, ta ut örhänget och tvätta rent. Om det inte börjat bli bättre när du vaknar nästa dag, kontakta läkare. Om hålet är i örats brosk ta ut örhänget, tvätta rent och kontakta läkare omedelbart.