Växtfärg

Växtfärg är den enda helt naturliga och ekologiska färg som finns på marknaden, den består endast av malda växter och vatten. Vi blandar växtpigment som henna, indigo, valnöt, cassia, rabarberrot till en personlig färg som passar just dig och ditt hår. Ibland hittar vi rätt direkt och ibland kan det ta några färgningar eftersom hår är naturmaterial och reagerar olika på olika färgpigment.

Växtfärger har en fantastisk hållbarhet, pigmenten jobbar sig in i håret utan att skada eller påverka hårets kvalitet. Vid en färgning med oxidationsfärg, på en traditionell salong, öppnas håret upp av väteperoxid och pigmenten placeras djupare i stråt och skadar hårets struktur permanent. Efter den processen blir strået mer känsligt för yttre påfrestningar från sol och värme, färgen ljusnar lätt och hårkvaliteten skadas eftersom fjällskiktet är skadat.

Det är viktigt att veta att eftersom växtpigmenten sitter så bra på håret, är det inte heller en färg som är lätt att ta bort. Är man en person som gillar att variera sin hårfärg ofta så är inte växtfärg rätt val. Det är till och med så att om du har färgat håret med växtpigmentet indigo, som behövs för att få till mörka och mindre röda färger, så är det omöjligt att bli ljus igen. Ljusar man upp detta hår så blir det grönt/blått.

Växtpigmenten behöver mogna innan färgen kan anses helt klar och den processen kan ta 2-3 dygn. Många upplever att färgen djupnar och blir mustigare och andra märker inget alls. Vi rekommenderar att du inte tvättar håret på 2-3 dagar efter en färgning.

Växtpigment fäster optimalt på rena hår, därför uppskattar vi att ni kommer med rent hår utan stylingprodukter i. Hår som har använt silikonprodukter behöver vi göra en detox på för att rensa det från beläggningar innan färgning. Då tillkommer en kostnad på 210 kronor på behandlingspriset.

Beskrivning av våra växtfärgsbehandlingar

Växtfärg - En tjänst för kunder som har färgat med växtfärg tidigare hos oss, vars hår är redo för pigmenten och inte behöver rensas från beläggningar.

Växtfärg - advanced - En tjänst för kunder som kommer till oss för första gången och för kunder vars hår ska bli mycket mörkare, alternativt är i behov av flerstegsfärgning vid gråhårstäckning.

Örtnyansering - En toning vi gör med växtpigment som successivt tvättas ut, håller ca 4-6 veckor. Perfekt för dig som inte färgat med växter tidigare men är sugen på att testa.

Vi erbjuder alla våra stamkunder möjligheten att köpa med sin personliga färgblandning hem – 50 g för 400 kr.

SOFO

Öppettider

 1. mån
 2. tis
 3. ons
 4. tor
 5. fre
 6. lör
 7. sön Stängt

Vi har stängt alla aftnar och röda dagar.

Kontakt

Birkastan

Öppettider / semesterstängt vecka 30

 1. mån - tis
 2. ons
 3. tor
 4. fre
 5. lör
 6. sön Stängt

Vi har stängt alla aftnar och röda dagar.

Kontakt

Håll dig uppdaterad – Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

Vi använder den mailadress som du anger när du registrerar dig för att boka tid online, för att skicka ut nyhetsbrev från oss.
Om du inte vill ha vårt nyhetsbrev så kan du skicka ett mail till oss, så tar vi bort dig från listan.