SÖK

Intervju med Dorotea Bexander

 

 

Dorotea jobbar som Hairstylist på Green Heads. Från hösten 2020 jobbar hon både i Birkastan och på Södermalm. Hon har lång och gedigen erfarenhet av att arbeta med växtfärger, vilket hon också håller kurs i titt som tätt.  Genom att ständigt utvecklas håller hon kärleken till frisöryrket vid liv och beskriver sig själv som en riktigt slingnörd.

 

Hur länge har du arbetat som frisör på Green Heads? I två och ett halvt år.

Hur väcktes intresset för grönhårvård? Det var min syster som varit på en grön salong och hon berätta hur de använde olika örter och växter till en färg. Det inspirerade mig att söka min praktikplats på en grön salong. 

Hur länge har du varit i branschen och hur har din tid inom yrket sett ut? Jag började gymnasiet frisörlinjen 2009 och samma år fick jag anställning på en salong, där var jag i 8 år innan jag tackade för mig och blev en del av Green heads team.

Var hittar du din inspiration?
Överallt, jag älskar att gå på visningar och kurser men får även inspiration av att titta på folk på stan eller när jag åker tunnelbana.  Framför allt får jag idéer av mina kunder som kommer med inspirationsbilder från socialamedier och pinterest. 

Hur ser du till att hålla dig framåtsträvande och nyfiken?
Utbilda mig hela tiden, tänka att du aldrig är fullärd. 

Vilken är din största passion i frisöryrket? Det jag brinner för och verkligen älskar är helhetsbehandlingar där jag får göra allt, får ta fram det bästa hos personen i min stol. Jag är även en riktig slingnörd och tycker att det är otroligt roligt med uppljusningar av olika slag. 

Vilken hårtrend hoppas du aldrig kommer tillbaka? De randiga slingorna från början av 2000 talet.... ni vet rödbrun kontra ljusblond.


För inspiration från Dorotea - följ hennes inspirerande konto @greenheadsdorotea på instagram. 

Lämna en kommentar

Kommentaren måste godkännas innan den visas.