SÖK

Intervju med Joacim Carlsson

Joacim Carlsson

 

Joacim jobbar som Top trainee på Green Heads Birkastan. Han har lång erfarenhet av att arbeta med naturmaterial så som växtfärg och lera men har ännu inte avlagt sitt gesällbrev, vilket han kommer göra i slutet av det här året. Efter en paus från frisöryrket bestämde han sig för att återuppta det för drygt ett år sedan och det beslutet är vi på Green Heads sååå glada för. Han är en otroligt lugn och skicklig frisör som erbjuder sina kunder en härlig avkopplande stund i kombination med en väl genomarbetad frisyr.

 

Hur långe har du arbetat som frisör på Green Heads?

Lite mer än ett år, ett år och tre månader för att vara exakt. 

 

Hur väcktes intresset för grönhårvård?

Det hela började med att jag behövde en praktikplats och hittade en salong nära mig som fick upp mina ögon för grön hårvård, och sen dess har jag varit hooked. 

 

Hur länge har du varit i branschen och hur har din tid inom yrket sett ut?

Jag började läsa till frisör 2010 på John Bauer i Liljeholmen och påbörjade min praktik på FriEkoSör 2011. Där började jag även jobba extra fram till studenten och träffade Dorotea som också arbetade där. Från 2016-2018 hade jag en paus från yrket, men efter flera tillförfrågningar från Dorotea började jag på Green Heads hösten 2018. 

 

Var hittar du din inspiration?

Framförallt på Instagram där jag följer flera inspirerande konton som @goodbyehorsegirl , @andy_doesyourhair , @hairbyjoec , @localhoney , @ edosalonandgallery och alla mina fina kollegor på Green Heads såklart!

 

Hur ser du till att hålla dig framåtsträvande och nyfiken?

Jag ser till att våga testa nya saker och tillvägagångssätt, blanda olika tekniker och ser till att inte fastna i ett arbetssätt. Tycker det är viktigt att även titta på kollegor och finna inspiration

 

Hur ser du till att hålla dig framåtsträvande och nyfiken?

Jag tycker det allra roligaste är större förändringar, att se en person förvandlas framför spegeln. Och såklart att göra varje person som sätter sig nere i min stol nöjd! 

 

Vilken hårtrend hoppas du aldrig kommer tillbaka?

Alltså 90-talets 4-färgade folieslingor är helst något som aldrig får se dagens ljus igen. Huaaah! 

 

För inspiration från Joacim - följ hans inspirerande konto @greenheadsjoacim på instagram.

 

 

Lämna en kommentar

Kommentaren måste godkännas innan den visas.