SÖK

Intervju med Lena Bondeman

Lena Bondeman

Lena jobbar som frisör både Green Heads i Sofo och Birkastan. Hennes erfarenhet som frisör och då framförallt som ekologisk frisör är lång. Hon brinner för mötet med kunden och älskar att få bygga en förtroendefull kundrelation. Lär känna Lena närmare i intervjun nedan: 

 

Hur länge har du arbetat som frisör på Green Heads?
- Jag började i september 2019, så ett knappt år.

Hur väcktes intresset för grön hårvård?
- Jag hade jobbat i 15 år med mycket färg, blondering och permanent och mina händer sa ifrån så jag tvingades att ta en paus från yrket.  När jag ville komma tillbaka till det yrket som inspirerar mig mest och som jag är glad när jag går till och lika glad när jag går hem från, letade jag upp ekologisk hårvård och resten är historia.

Hur länge har du varit i branschen och hur har din tid i yrket sett ut?
-  Jag tog mitt gesällbrev 1983, så min erfarenhet är lång.  Jag startade min första salong 1992 och har varit egenföretagare till 2016 inom olika branscher men framförallt inom hår/hud och hälsa. Nu känns det så kul att få vara en del av teamet på Green Heads.

Var hittar du din inspiration?
- Den finns omkring mig hela tiden! Kunder, kollegor, på stan, naturen osv. Viss inspiration attraherar mer än annan men jag försöker att alltid vara öppen och se möjligheterna i allt.

Hur ser du till att hålla dig framåtsträvande och nyfiken?
- Att få jobba som frisör är otroligt kreativt, roligt och utmanade. Att varje dag få inspirera kunder att våga se något nytt hos sig själv i t.ex 
  en ny frisyr, färg eller form gör att drivkraften att utmana mig själv att leverera mera ökar.

Vilken är din största passion i frisöryrket?
- Mötet med kunden! Att bygga förtroende som gör att vi tillsammans kan utmana hens frisyrval, produktval, miljöval och min kreativitet.

Vilken hårtrend hoppas du aldrig kommer tillbaka?
- Hockeyfrillan! Herregud så mycket hår (vid öronen) jag klippte av under Carolas stora inflytande. Fotbollsfrillan enligt Fredrik Ljungberg var inte så kul den heller.
 Annars gillar jag sport!

Lämna en kommentar

Kommentaren måste godkännas innan den visas.