SÖK

Intervju med Matilda Olsson

Matilda är en otroligt noggrann och skicklig frisör med öga för detaljer. Hon brinner för att hjälpa sina kunder till en lättskött frisyr och färg att trivas i till både vardag och fest. 
Lär känna Matilda närmare i intervjun nedan: 

Hur länge har du arbetat som frisör på Green Heads?
- Jag har arbetat som grön frisör sedan den 4/1 2019 när vi öppnade Green Heads Sofo.

Hur väcktes intresset för grön hårvård?
- När jag träffade min vän Lise-Lott Bergsman som jag jobbat tillsammans med för längesedan. Hon berättade om sitt arbete på Green Heads och jag tyckte det lät väldigt bra och spännande! Väldigt bra för frisörbranschen.

Hur länge har du varit i branschen och hur har din tid inom yrket sett ut?
- Jag har varit i branschen i ca 25 år nu! Jag flyttade från Hässleholm för tjugo år sedan för att jag ville utvecklas inom yrket. Här fick jag chansen att både göra styling jobb för tidningar och modevisningar. Jag har jobbat som färgtekniker för olika produktföretag och hållit i kurser för andra frisörer. Jag har även gjort en hel del hårshower där jag stått på scen och klippt hårmodeller. Väldigt kul!
När jag varit ute på salonger och hållit kurser har jag slagits av hur många frisörer som inte tänker på vilka farliga kemikalier de arbetar med dagligen. De arbetade ofta utan handskar eller struntade i dem då de sköljde sina färger. Jag jagade ibland dem med ett par handskar, ha ha. När jag väntade mina barn var det inte roligt att stå med alla dessa kemikalier varje dag på jobbet.
Grön hårvård är så självklart bättre! Jag hoppas att vi kan få branschen och kunderna att se att vi gör lika snygga jobb på ett giftfritt och mer miljövänligt sätt! Förändringen behövs!

Var hittar du din inspiration?
- Trender kommer från olika håll och vi snappar upp de som man personligen gillar tror jag. Jag ser inspiration i både gamla och nya filmer, serier och inom musik. Resor, naturen och andra människor ger mig mycket inspiration. 

Hur ser du till att hålla dig framåtsträvande och nyfiken?
- Genom att använda min kreativitet och konstnärlighet i mitt yrke. Det är en viktig ingrediens för mig i yrket att vara konstnärlig och att få utlopp för det. Det får jag varje dag som frisör och det är så roligt!

Vilken är din största passion i yrket?
- Jag är nyfiken av naturen och gillar att möta nya människor såsom mina kunder i stolen. Jag brinner för att hitta ett sätt att hjälpa dem att hitta sin stil med frisyren och att lyssna in vad de tycker om eller inte tycker om med sitt hår. Samt att det är viktigt för mig att de ska klara av att fixa stylingen hemma på olika sätt. Det är så roligt att få göra andra glada!

Vilken hårtrend hoppas du aldrig kommer tillbaka?
- Pottfrisyren på vuxna män. Inte kul, för någon, ha ha.

För inspiration från Matilda - följ hennes inspirerande konto @matildaolssonstyle

Lämna en kommentar

Kommentaren måste godkännas innan den visas.