Sök

SÖK

Intervju med Olivia Heinbäck

Olivia Heinbäck

Olivia jobbar som Hairstylist på Green Heads Birkastan. Redan i frisörskolan fick hon nys om att det fanns alternativa sätt att arbeta som frisör och sedan dess har det varit en självklarhet att välja gröna salonger som arbetsplats. Med sin positiva inställning  och aldrig långt från skratt förgyller hon vardagen för medarbetare och kunder.

 

Hur långe har du arbetat som frisör på Green Heads?
Jag har jobbat på Green Heads i ett och ett halvt år! 

Hur väcktes intresset för grönhårvård?
Det hela började med att två frisörer från en grön salong var på min gymnasieskola & föreläste om grön hårvård. Jag minns att jag tänkte att detta koncept låg i framkant och var framtiden inom vår bransch. Så självklart ville jag ta del av detta och göra skillnad! 

Hur länge har du varit i branschen och hur har din tid inom yrket sett ut?
 Jag började läsa till frisör 2013  i Växjö och började min praktik på en grön salong våren 2015. Där jobbade jag heltid 2016-2018 och därefter flyttade jag till Stockholm för att bli en del av Green Heads. 
Jag har aldrig riktigt jobbat på något annat sätt, förutom i skolan. Jag har valt att arbeta med miljö- och hälsoperspektiv hela min karriär. 

Var hittar du din inspiration?
Jag hittar mycket inspiration genom att följa och lära mig av andra frisörer. Jag gillar att se hur andra arbetar! Det kan vara allt ifrån en dag med sina kollegor & kurser till instagram & andra sociala medier. 
Jag har alltid varit kreativ och nyfiken på att lära mig, så det är en stor del till att jag känner mig inspirerad. I vårt yrke blir man aldrig fullärd utan det finns massor med saker att lära sig! Det tycker jag är fantastiskt. 


Hur ser du till att hålla dig framåtsträvande och nyfiken?
Jag gillar att experimentera och provar mycket nya tekniker. Logiskt tänkande & erfarenhet gör mig motiverad till att tänka framåt. Jag är inte rädd för att göra nya saker, för gör man nya saker, då man lär sig som mest! 

 

Vilken är din största passion i frisöryrket?
Större förändringar tycker jag är superkul, allt ifrån färg till klippning. 
Även att få möjlighet att hjälpa och göra människor nöjda brinner jag för. Den sociala kontakten ger så otroligt mycket tillbaka.

Vilken hårtrend hoppas du aldrig kommer tillbaka?

Hmm.. bra fråga. Hockeyfrillan är ju inte det vackraste jag sett haha! Så får nog välja den. 

 

För inspiration från Oliva - följ hennes inspirerande konto @greenheadsolivia på instagram.

Lämna en kommentar

Kommentaren måste godkännas innan den visas.