SÖK

Intervju med Venla Alvarii

Venla är en omhändertagande och teknisk frisör som lämnat yrket som sjuksköterska för att få jobba mer kreativt, 

” Jag har nu hittat ett yrke där jag både kan hjälpa människor och vara kreativ. Jag är tacksam varje dag att jag har följt min dröm och valt att bli frisör.
Lär känna Venla närmare i intervjun nedan:

 

Hur länge har du arbetat som frisör på Green Heads?
- Jag började arbeta i slutet av 2018, så snart två år. Jag delar min tid på Green Heads med att arbeta en till två dagar per vecka som sjuksköterska. För mig passar det mycket bra att arbeta i två yrken

Hur väcktes intresset för grön hårvård?
- Jag är även utbildad sjuksköterska och därmed är hälsan nära min hjärta. Jag ville jobba så skonsamt som möjligt och när jag hittade Green Heads kände jag att det är det enda sätt jag vill jobba på som frisör. 

Hur länge har du varit i branschen och hur har din tid inom yrket sett ut?
- Jag gick frisörskola i Finland 2016 och tog min gäsellbrev våren 2018, tidigare har jag jobbat som operationsjuksköterska i nästan 8 år. När jag flyttade till Sverige jobbade jag först som sjuksyrra men i oktober 2018 erbjöd Maria mig jobb på GreenHeads och jag är så glad att jag sade ja!

Var hittar du din inspiration?
- Jag tycker om att kolla in inspirerande hårtutorials från youtube och även bilder från instagram. Tycker att det är så bra att man kan hitta massa inspiration och information från nätet dessa dagar. Jag tycker också om att få inspiration från vanligt folk på stan!

Hur ser du till att hålla dig framåtsträvande och nyfiken?
- Jag har nu hittat yrke där jag både kan hjälpa människor och vara kreativ. Jag är tacksam varje dag att jag har följt min dröm och valt att bli frisör.

Vilken är din största passion i yrket?
- Jag älskar att träffa ny människor och hjälpa dom att hitta sitt sätt att ha snyggt hår. Jag älskar jobba kreativt men är samtidigt teknisk och noggrann i mitt jobb, det är väldigt givande att kunna använda sina styrkor på jobbet och på det sätt göra folk glada.

Vilken hårtrend hoppas du aldrig kommer tillbaka?
- Hockeyfrillan (taka jeejee på finska)

För inspiration från Venla  - följ hennes inspirerande konto @hairbyvenliina

Lämna en kommentar

Kommentaren måste godkännas innan den visas.