SÖK

Detoxa hemma med vår algkur - Alg in treatment

Alg In Treatment - utnämnd till  Beauty Oscar 2022 för Årets bästa inpackning  av Skönhetsredaktörerna på Aftonbladet

V
år populära salongsbehandling med alger finns nu även att köpa hem. Alg In Treatment är en algkur fullpackad av aminosyror som bygger upp proteinet i håret och återfuktar vilket ger en fyllig känsla och fantastisk glans på ditt hår. Alg In treatment är 100% naturligt detoxande. Vår kur består framförallt av karragenan, en havstång som naturligt är både djuprengörande och återfuktande. Den detoxar bort föroreningar genom att binda och dra ur tungmetaller som fastnar i håret och kommer från luft, vatten och vissa syntetiska produkter. 

Varför ska man detoxa håret?
För att få ett lent och glansigt hår har man ofta hårprodukter som innehåller silikoner. Sillikoner kan skapa ett lager som lägger sig runt hårstrået och i hårbotten vilket leder till att hårbotten täpps till. Det i sin tur kan bland annat hämma hårtillväxten, ge akne och klåda i hårbotten. Även föroreningar från luft och vatten kan sätta sig i håret och göra det skört samt bli till beläggningar som täpper till hårbotten. Det är något vi utsätts för dagligen och kan tillexempel vara metaller från vattenrör och partiklar från avgaser som är svårt att undvika. Dessa måste vi aktivt och regelbundet rensa ur håret för att kunna ha en balanserad hårbotten och ett starkt hår. Eftersom beläggningar även missfärgar håret så kan vår detoxande algkur också ha en lätt uppljusande effekt. Alg In Treatment är helt enkelt good hair food! 

Även själva tillagningen av kuren är en craftig mindfullnessupplevelse som gör att man kommer ned i varv samtidigt som man njuter av doften från salta hav och lavendel. 

Här hittar du Alg In Treatment i vår webbshop och här hittar du vår  hårhandduksturban.

Så här gör du

Blanda kuren:
1. Blanda 3,5 msk Alg In Treatment med 3-5 dl vatten beroende på önskad tjocklek.
2. Koka på mycket låg värme i 15 min tills en gelé börjar bildas.
3. Sila bort resterna och låt den släta gelén svalna i kylen.
4. Efter 30 minuter är kuren redo att användas.

Applicera kuren: 
1. Tvätta håret och handdukstorka skonsamt.
2. Fördela den svala alg-gelén i hela håret, ända ned i hårbotten
3. Linda en hårhandduk runt håret. 
4. Låt verka i 20 minuter
5. Skölj noga.
6. Avsluta med balsam.

När ska man göra en detox?
Algkuren är perfekt att göra dagen före en färgbehandling för att få ett riktigt jämnt resultat, eller på en spasöndag innan en fuktinpackning, men den ger också ett fantastiskt resultat som den är. Ett måste för alla self care lovers. 

Hur ofta ska man detoxa håret?
Det beror på skulle vi säga. Använder du tillexempel måna produkter som innehåller silikoner, eller bor i en storstad med mycket luftföroreningar kan du behöva detoxa håret oftare. Vår riktlinje är att var 4-6 vecka, då håller sig ditt hår så balanserat och starkt som möjligt. 

Uppblandad alginpackning ska förvaras i kylen och användas inom några dagar då den inte innehåller några konserveringsämnen. Alg in treatment ska göras högst var 4-6 vecka.