Sök

SÖK

Bästa hårborsten - Green Heads borstguide

Visste du att mycket av din kvalitet på håret avgörs av din hårborste och din borstteknik? Rätt borste till rätt hårtyp kan få ditt hår att bli starkare, glansigare och längre!

Hårborste green heads

Idag har man inte bara en hårsborste, utan man har en "hårborstsgarderob". Olika borstar passar för olika tillfällen, stylingar och hår. En bra hårborste som passar ditt hår är dock alltid en bra investering. Vi rekommenderar att du har borstar och/eller kammar i din vardag som täcker dessa behov: utredning, hårvård i duschen, stimulera hårsäckarna i hårbotten och för att forma håret.

Du ska alltså ha borstar inom dessa tre kategorier:

Utredande – Vars uppgift är att reda ut tovor på ett mjukt sätt utan att skada håret. 

Formande – Tillexempel rundborstar och tuperingsborstar, de du använder när du stylar och formar håret.

Stimulerande – Borstar som är till för att komma åt hårbotten för att öka blodtillförseln till hårsäckarna. 

Vissa borstar fyller funktionerna i fler kategorier och nedan har vi listat de vi tycker är viktigast att ha hemma i badrumsskåpet. 

1. Utredningsborste

2. Träpiggsborste

3. Rundborste

4. Tuperingsborste

5. Bredtandad kam

 

1. Utredningsborste

En utredningsborste ska ha flexibla strån som lätt kan glida genom hårets trassel och tovor utan att riva eller bryta hårstrån. Green Heads utredningsborste har en kombination av vildsvinsborst och nylon som stimulerar hårbotten genom att öka blodflödet till rötterna samtidigt som den hjälper till att sprida hårbottens naturliga oljor till längderna, vilket i sin tur ger håret både styrka och en otroligt vacker glans och skapar extra volym. Den passar alla hår, men framförallt fina hår som lätt trasslar sig. Den är kan även användas både i torrt och fuktigt hår samt vid lättare föning. Du hittar vår här.

2. Träpiggsborste

En träpiggsborste är extra skonsam för både hår och hårbotten. Med rundade träpiggar stimulerar och masserar den hårbotten vilket ökar blodcirkulationen som i sin tur stärker både hår och hårtillväxt. Den är kan även användas både i tort och fuktigt hår samt vid lättare föning. Borsten absorberar också överskott av talg och andra orenheter i håret vilket minskar behovet av hårtvätt. En träppigsborste passar alla hår, men framförallt normala till tjocka hår som behöver en stadig pigg. Green Heads träpiggsborste kan även användas både i torrt och fuktigt hår samt vid lättare föning. Du hittar vår här.

3. Rundborste

En rundborste är alltså en formande borste. Den rundborsten vi säljer i vår webbshop är har koppar i rullen, vilket sprider hettan jämnt och ger håret en hållbar form samt förkortar stylingtiden. Tack vare de extra stora diamantformade luftöppningarna kan luften cirkulera ordentligt vilket även ger extra volym åt håret. Det finns flera storlekar av rundborstar och vi har en som är Ø 43 mm och passar perfekt för att styla axellångt till långt hår samt en som är Ø 33 som passar från kortare hår till page. Kom ihåg att tillsätta värmeskydd innan den här typen av föning. Du hittar vår här.

4. Tuperingsborste

Tuperingsborsten är också en formande borste som man använder för att skapa volym och form med. Den vi säljer i vår webbshop har äkta svinborst och är perfekt att skapa detaljer, sektionering och tupering med. Den är också specialdesignad för att ge håret maximal volym och en så jämn och hållbar tuperingsgrund som möjligt. Det avsmalnade skaftet gör det lätt att separera passéer och borsten hjälper dig att enkelt bygga volym, skapa fästen för uppsättningar och ger en slät finish. Du hittar vår här.

5. Bredtandad kam

En bredtandad träkam reder skonsamt ut trassliga hår och är perfekt när man vill reda ut torrt hår utan att tillexempel förstöra lockar. Den kan också användas i duschen när man vill reda ut håret genom att kamma igenom håret med balsam eller hårinpackning då de breda tänderna gör att man inte drar "ur" utan fördelar produkten i håret. Green Heads träkam med sina rundade tänder är också skonsam samtidigt som den masserar hårbotten vilket ökar blodcirkulationen som i sin tur stärker både hår och hårtillväxt. Du hittar vår här.

Tips för hur man sköter sina kammar och borstar

För att du ska kunna njuta av din borstar och kammar länge rekommenderar vi att du rengör dom regelbundet. Börja med att rengöra från löst hår. Därefter doppar du piggarna/borsten i ljummet vatten med en droppe schampo, rör om dem lite men försök att inte låta "borstkroppen" bli för blöt. Skölj i ljummet vatten och placera (borstar med piggarna nedåt) på en handduk för att torka i normal rumstemperatur. 

green heads hårborste hårkam


Sammanfattning

För att kunna sköta sitt hår i vardagen behöver man ca 3 hårborstar/kammar, en utredande, en för att stimulera hårbotten och en för att sköta hårvården i duschen. Om man stylar håret mycket är det bra att ha en som fyller den funktionen också. Viktigast är att hitta en borste som passar ens hår, har man tjockt eller tunt, rakt, lockigt eller kanske trassligt. Att den sen är estetiskt fin och kommer från bra materialval är såklart också viktigt, men kom ihåg att en bra borste är en långsiktig investering i ditt hår och det är du värd.