SÖK

5 tips för dig med blonderat hår!

Blonda hår är ofta sköra och behöver lite extra TLC, i det här blogginlägget förklarar vi varför och delar med oss av tips på hur man får ett starkare och glansigare blont hår.

Vårt hår är huvudsakligen uppbyggt av ett protein, vilket ger håret dess struktur, form och styrka.
Blonda hår har för det mesta genomgått en uppljusande behandling för att nå sitt ljushetsläge och det påverkar hårets kvalitet. Den oxidationsprocess som sker vid uppljusningar från tex blekning, färg och solen gör, inte bara håret ljusare utan den öppnar också upp och skadar hårets fjällskikt vilket bidrar till att håret till viss del förlorar framförallt fukt och protein. Det i sin tur gör till att håret blir skörare och mer känsligt. 

Man brukar säga att ett skadat hår inte går att laga, men det går att reparera temporärt och därför är det extra viktigt att vårda blonda (sköra & skadade) hår regelbundet. För att få full effekt bör det ske när håret är fuktigt, då har produkten större chans att komma in i håret och fylla upp de skadade områdena med proteiner och fukt. När håret är torrt är det inte lika genomträngligt och kan därför inte suga upp näring och återuppbyggande ämnen på samma sätt. Vårdande leave-in produkter ska därför helst appliceras på fuktigt hår, det ger glans även när håret har torkat. 

hårprodukter för blonda hår

 5 TIPS FÖR HUR DU BÄST TAR HAND OM DITT BLONDA HÅR

 1. Gör en detox
  Blonda hår mår lite extra bra av att regelbundet få sig en detoxbehandling. Eftersom att hårets fjällskikt är skadat så suger det åt sig extra lätt av luftföroreningar och rester från stylingprodukter, vilket på ett blont hår lätt dämpar färgen och ger det en gulare och lite dassig ton, så att detoxa och rengöra håret på djupet regelbundet gör stor skillnad. Det förbereder även håret för att lättare fyllas på med bra saker, som protein och fukt. Vår algkur Alg In Treatment är en riktigt superrensare och vi rekommenderar att man gör den var sjätte vecka. 

 2. Fyll på med proteiner
  Fyll på med nya proteiner, eftersom de är hårets byggstenar hjälper det håret att bli starkare och fylligare. Alg In Treatment är inte bara en detoxkur utan är tack vare sina fantastiska alger även fullproppad av proteiner så den passar både som detoxkur och som proteinkur. Vi brukar säga att Alg In Treatmentär lite som naturens Olaplex, för er som känner till den produkten. Bruns silvermask är också en riktig proteinbomb med extra keratin i, den är perfekt att stärka upp håret med mer regelbundet tex varannan vecka. För daglig tillförsel av protein rekommenderar vi Proteinspray från Less is More, den appliceras i handdukstorkat hår och du kan även boosta håret med den mellan tvätt-tillfällen. 

 3. Använd silverprodukter
  För att hålla borta gula toner som kommer från luftföroreningar, matos etc från ditt blonda hår så rekommenderar vi på Green Heads att man använder silver produkter. De innehåller ofta en liten mängd lila pigment, för att balanserar upp din blonda nyans. Vi har två olika serier för det här användningsområdet i vår webbshop - Bruns silver (schampo, balsam, mask) samt Oway Hblond (schampo, mask). De motverkar gula toner och ger håret en klar blond ton, förutsatt att håret är tillräckligt ljust från början. Bäst effekt uppnås genom att låta både schampo och balsam verka i håret ca 10 min var, Ett tips är att se till att håret är ordentligt handdukstorkat innan applicering. Våra silverprodukter är förutom sin tongivande effekt även vårdande och återuppbyggande

 4. Skydda håret från sol
  Blonda hår är extra känsliga för sol pga att solen också utsätter håret för en oxidation. Därför är det viktigt att inte bara skydda hud utan även hår när solen är som starkast. Använd gärna hatt, keps, sjal eller liknande. Ett annat tips är att tillsätta leavein-produkter i fuktigt hår och som fyller ut och skyddar det sköra och trasiga eller att gå ännu längre och ha en hårmask i hela dagen. 

 5. Skydda håret från poolvatten
  Blonda hår är även extra känsliga mot poolvatten eftersom fjällskiktet är öppet och håret är extra poröst suger det lätt åt sig av klor och salt, och har man otur kan man få en grön skiftning i sitt blonda hår. Då är det mest effektiva skyddet att man inte doppa håret helt enkelt, alternativt att man hittar en riktigt snygg badmössa. Men se framförallt till att stärka håret mellan doppen och inför poolsäsongen med detox, protein- samt fuktgivande kurer. 

Generellt kan man säga att blonda och sköra hår behöver mer protein än fukt, men fukt är så klart viktigt också då det hjälper till att hålla håret smidigt, skyddar och förlänger hårets livslängd. Om du är nyfiken på vilka produkter vi rekommenderar till blonda hår så hittar du dom här!

Och se upp så du inte får för mycket proteiner i håret. Håret känns då skört, bräckligt och bryts av lätt. Håret kan sakna glans, bli torrt och knastrigt. Om du fått för mycket protein i ditt hår behöver du tillsätta fukt. Balans är viktigt, precis som med allt annat i livet <3