SÖK

Varför en hårhandduk i turbanmodell är ett måste för ditt hår!

Green Heads Essentials - Hårhandduk Turbanär en 100% ekologisk turban i bomullsfrotté och den torkar håret skonsamt och fort, vilket är perfekt om du vill minska tiden som behövs för värmestyling. Bra både för ditt hår och miljön :) 

Även om du inte brukra föna håret så är det här ett bra sätt att hjälpa torkprocessen lite på traven. Framförallt hårbotten mår bra av att håret inte är blött för länge, vilket kan göra den obalanserad och retad. 

Fler fördelar med en hårturban är att den håller sig på plats. Eftersom den är formad för att passa huvudet och du fäster den med en knapp i nacken, sitter den stadigt, är lätt och förhindrar att håret slits. När håret är blött, är det nämligen extra skört och då är det bra om man kan skydda det så mycket som möjligt. När man väl tar av den är håret mer än "handdukstorkat" och hårets totala torktid har minskat ordentligt. Fukten absorberas effektivt under tiden du gör dig i ordning eller sippar på en kaffe.  

Här hittar du Green Heads Essentials - Hårhandduk Turban i vår webbshop

Så här fäster du hårturbanen:

1. Vänd huvudet upp och ner så att håret hänger ned.
2. Placera handdukens breda del med knappen i nacken.
3. Vira handduken runt håret och vrid försiktigt.
4. För den smala och nedre änden av turbanen, med den lilla öglan, rakt upp och över huvudet och fäst den med knappen i nacken.

 

Perfekt vid inpackning
Vår hårhandduksturban kan man med fördel även använda över en inpackning. Antingen direkt på, då krävs det att man tvättar den efter. Eller så sätter man en plastpåse över håret först och virar sedan turbanen runt. Då hjälper den även till att bevara kroppsvärmen vilket ofta gör hårinpackningar mer effektiva. 

För dig med lockigt hår
Om du har lockigt hår så är ett tips att först spraya i en balsamspray, borsta igenom håret och låta håret torka upp en stund med hårhandduken. Därefter tar du av den fuktiga hårhandduken kramar in en lockkräm i håret och virar en ny torr hårhandduk försiktigt runt håret och låter den sitta en stund till. På så sätt torkar lockarna lite mer kontrollerat och du får bort friss och ditt egna fall förstärks.

Green Heads hårhandduk är tillverkad av tjock ekologisk bomull av hög kvalitet och har därför även en lång och hållbar livslängd. Det finns bara en sak som är dålig med hårturbanen och det är att man blir beroende.