SÖK

Green Heads vård- och stylingprodukter

Green Heads vård- och stylingserie är aktiva och resultatinriktade hårprodukter som garanterar ett fantastiskt resultat för att få så friskt och starkt hår som möjligt. 

Green Heads stylingprodukter hårprodukter

När vi började titta på att ta fram egna produkter visste vi från början att det skulle vara en tajt serie med så få produkter som möjligt och med egna specifika fokusområden. Vi ville ha en överskådlig serie som är enkel att välja produkter ur, men där produkterna också kan kombineras för att anpassas till olika typer av hår och behov. Det vill säga en liten serie med oändliga möjligheter som gör det enkelt att skapa fantastiska hår och frisyrer.  Det i kombination med kriterierna: veganskt (certifierade av Peta) och godkända av Grön Salong (alltså garanterat fria från giftiga kemikalier som är skadliga både för hälsa och miljö) så landade vi på 9 olika, vårdade och stylande, produkter.

Doften har också varit viktig för oss från början. Vi ville att det skulle vara en fräsch doft, som ger en uppiggande förnimmelse  vid användning, men sedan klingar av för att tillåta användaren att bära sin egen parfym utan att den krockar med våra produkter. Det är också därför alla våra produkter har samma doft, Lemon Spritzer,  och du kan lätt använda hela vår serie utan att något stör. Vi har dock gjort ett undantag för en rengörande duo (Shampoo and Conditioner Bar Balance) som är doftfri, för den som behöver extra mild hårvård.

Varje produkt innehåller, för respektive fokusområden utvalda och unika ingredienser, men genomgående för alla våra produkter som innehåller olja är att de innehåller broccolifröolja. Broccolifröolja är en naturlig ersättare av silikoner i hårvård och ger liknande effekter för glans, gör håret lättkammat, ger ett lätt värmeskydd och motverkar statisk elektricitet. Broccolifröolja ger fantastisk lyster och är också färgbevarande utan att tynga ner håret.

När det kom till produktionen ville vi såklart att den skulle vara så hållbar som möjligt, därför föll valet på en fabrik i Göteborg. Där har vi och våra frisörer tillsammans med några av branschens bästa specialister på naturlig skönhet arbetat fram Green Heads produkter, och att en serie med den här kvaliteten samtidigt är småskaligt lokalproducerad känns helt enkelt fantastiskt.

Green Heads hårvård stylingprodukter

Green Heads hårvårdsprodukter

Vi har valt att fokusera på 5 styling produkter och 5 vårande produkter:

Green Heads vårdande produkter

Green Heads Shampoo and Conditoner Bar Hydro
är återfuktande och innehåller bland annat Sodium PCA som är en naturlig fuktgivare som också skyddar färgat hår plus abyssin som skyddar och ger håret en silkeslen känsla, arganolja som återfuktar, ger glans och minskar friss.

Shampoo and Conditoner Bar Volume
ger volym och innehåller bland annat risprotein som stärker håret och ger håret en fyllig känsla, nyponfröolja som ger glans och stimulerar tillväxt samt abyssin som skyddar och ger håret en silkeslen känsla.

Shampoo and Conditoner Bar Balance
passar en obalanserad hårbotten och innehåller bland annat nässla som både lugnar och stimulerar hårbotten för att motverka obalans och irritation samt tillför glans, baobabolja som lugnar och vårdar irriterad hårbotten samt abyssin som skyddar och ger en silkeslen känsla.

Green Heads Leave-in Balm
är en återfuktande och utredande leavein-balsam som även passar som milk att föna i då den naturligt innehåller ett lätt värmeskydd. Aktiva ämnen är också aloe vera som återfuktar och skyddar håret, broccolifröolja som ger glans, är utredande, motverkar friss och ger ett lätt värmeskydd samt abyssin som är mjukgörande och ger håret en silkeslen känsla utan att tynga ned. Perfekt att blanda med stylingprodukter när du behöver extra fukt. Nominerad till Bästa Leave-in av STHLM BEAUTY WEEK AWARD 2024.

Green Heads Hair Mask
är en reparerande och återfuktande hårmask med bland annat veganskt keratin, broccolifröolja som ger glans, är utredande, motverkar friss och ger ett lätt värmeskydd och sheasmör som ger djup återfuktning och reparerar håret. Nominerad till Bästa Hårmask av STHLM BEAUTY WEEK AWARD 2024.

Green Heads stylande produkter

Green Heads Blow Out Gel
är en stylinggel som hjälper dig att bygga upp ordentlig volym i håret. Den ger mjuk stadga, minskar frissighet, torkar håret snabbare samt innehåller värmeskydd mot både hårfön och värmeverktyg. Aktiva ingredienser är bland annat: Aloe vera som återfuktar och skyddar håret, åkerfräken som stärker håret och motverkar kluvna hårtoppar samt risprotein som stärker håret och ger en fylligare känsla.

Green Heads Curl Cream
är en unik och närande stylingkräm för härliga lockar, definition, glans och spänst. Den återfuktar, bekämpar frissighet och slätar även ut kluvna toppar. Aktiva ingredienser är bland annat: aloe vera som återfuktar och skyddar håret, broccolifröolja - ger glans, ett lätt värmeskydd och motverkar friss och abyssin - är mjukgörande och ger håret en silkeslen känsla utan att tynga ned.

Green Heads Texture Cream
är en unik och näringsrik stylingpaste för struktur, definition och stadga samt ger en halvmatt finish och motverkar frissighet. Aktiva ingredienser är bland annat: bentonitlera som ger stadga, glans och motverkar friss, aloe vera som återfuktar och skyddar håret samt broccolifröolja som ger glans, ett lätt värmeskydd och motverkar friss.

Green Heads Hair Oil
är en fjäderlätt och unik blandning av näringsrika oljor som ger håret en silkeslen känsla, ökar glansen, återfuktar och bekämpar friss utan att tynga ner. Aktiva ingredienser är bland annat: broccolifröolja som ger glans, ett lätt värmeskydd och motverkar friss, abyssin som är mjukgörande och ger håret en silkeslen känsla utan att tynga ned samt arganolja som återfuktar och minskar friss.

Green Heads Salt Water Mist
är en unik saltvattenspray som hjälper dig att bygga volym och skapa textur med en beachig känsla i håret och lätt stadga. Aktiva ingredienser är bland annat: havssalt som ger fyllighet och stärker håret, risprotein som stärker håret och ger en fyllig känsla, samt aloe vera som återfuktar och skyddar håret. Utsedd till Beauty Oscar 2024 för Årets Styling av Agneta Elmegård - Skönhetsredaktörerna på Aftonbladet. Läs mer här https://www.skonhetsredaktorerna.se/category/ekologiskt/ Och nominerad till Bästa Styling av STHLM BEAUTY WEEK AWARD 2024.

Tips på hur man kan kombinera sina produkter

Hela Green Head vård- och stylingserie är uppbyggd (precis som vår färgserie) på att det är en liten serie, men med stora möjligheter. Beroende på vilken typ av hår du har eller hur du vill kunna styla ditt hår så använder du produkterna som de är eller så kombinerar du dom. Green Heads Blow Out Gel ger fantastisk volym men om du har lite tjockar hår kan du med fördel blanda i en droppe Hair Oil för extra glans, eller om du har riktigt torrt hår blandar du i vår Leave-in Balm innan du fördelar produkten i håret inför föning. Vår Salt Water Mist kan du med fördel andvända som rootlift i hårbotten om du vill ha volym men skippa texturen på längderna, den är perfekt att kombinera med tex Curl Cream, Leave-in Balm eller Blow Out Gel. Om du har lockigt hår som är väldigt torrt, så kan du blanda Leave-in Balm med Curl Cream i händerna och sedan fördela jämnt genom att krama in i lockarna. Även våra schampon och balsam kan blandas då allt har samma doft. Om du tex har ett torrt men tunt hår så kanske  Shampoo Bar Hydro och Conditioner Bar Volume är en perfekt kombo. 

Green Heads necessär hårprodukter stylingprodukter curl cream

Sammanfattning

Green Heads vård- och stylingserie består av få produkter med specifika fokusområden men som kan matchas för att passa alla typer av hår och behov. Den unika kombinationen av naturliga och hållbara ingrediensval med fokus på aktiva ämnen ger fantastiska resultat. Alla produkter är certifierade och godkända av Grön Salong (alltså garanterat fria från giftiga kemikalier som är skadliga både för hälsa och miljö) och Peta (veganska och cruelty-free). Nu är det bara fantasin som sätter gränser för hur kreativ du vill vara med din hårvård och hårstyling - lockigt eller rakt, glansigt eller med en matt beachig känsla.