SÖK

Så här använder du Green Heads stylingprodukter!

Vill du veta hur du får din frisyr att hålla hela dagen? Låt oss guida dig genom våra produkter för en stylingrutin som ger bästa hållbarhet.

green heads stylingprodukter salvattenspray hårprodukter hårspray

Om du vill ha en styling som håller så gäller det att använda rätt produkter till rätt frisyr. Olika produkter fyller olika behov och precis som vi kanske vill variera vår styling från rakt till lockigt eller blowdry till naturligt lufttorkat så behöver stylingprodukterna alterneras och användas på olika sätt. Vi rekommenderar inte att tvätta håret varje dag och därför behövs även produkter för att restyla håret dagen efter.

Vi delar upp de olika stylingbehoven:

Utredande – Gör håret lättare att borsta ut på ett mjukt sätt utan att skada håret.

Värmeskydd – Skyddar håret när du använder värmeverktyg och fön.

Textur – Ger textur och stadga för en hållbar form.

Volym – Något som bevarar volymen och ger mer volym.

Stadga– Något som håller håret på plats.

Definition– Definerar lockar och fall så det håller sin form.

Motverkar friss– Tämjer friss och gör håret mer följsamt.

Glans - Ger en glansig lyster och tämjer friss

Vissa stylingprodukter kan uppfylla flera av dessa krav i en och samma produkt. Nedan går vi igenom vilka egenskaper Green Heads stylingprodukter har och hur du kan använda dom på bästa sätt.

1. Blow out gel - volym, värmeskydd, stadga

2. Texture cream - stadga, textur, motverkar friss

3. Curl cream - definition, värmeskydd, stadga

4. Hair oil - glans, värmeskydd, utredande

5. Sea Salt Mist - textur, stadga, volym

6. Leave-in Balm - värmeskydd, utredande, motverkar friss

green heads locka håret värmeskydd

Blow Out Gel

En stylingprodukt som kan liknas vid en mousse i gel-form som hjälper dig att bygga upp ordentlig volym i håret! Den ger en mjuk stadga, minskar friss och gör håret följsamt plus har ett värmeskydd upp till 230 grader. Skaka flaskan ordentligt och fördela 2-3 pump i handdukstorrt hår. Ger en otrolig volym och stadga vid rundborstföning, mixa med Leave-in Balm för en mjukare känsla eller Hair Oil för extra glans. Den värmeskyddande effekten finns även kvar efter föning för användning av värmeverktyg t ex lock- och plattång. Blow out gel kan också användas i fuktigt hår och definera naturliga lockar som först tvinnas och sedan självtorkar eller förnas med diffusor.

Curl Cream

En närande stylingkräm för härliga lockar! Curl cream definerar, återfuktar och tämjer friss. Fördela önskad mängd jämnt över längderna. Dela upp håret i sektioner och tvinna försiktigt en lock i taget runt ditt finger. Låt håret självtorka eller använd en diffuser som du hovrar över lockarna på låg hastighet för minskad friss och mer volym. Blanda med Leave in balm för mer återfuktning. Du kan använda igen dagen efter för att återaktivera dina lockar med.

Texture Cream

En näringsrik stylingkräm för definition som innehåller bentonitlera för extra stadga.. Ger en halvmatt finish och motverkar friss. På ett tort hår är den perfekt att föna in i rötterna för extra volym och stadga för att sedan avsluta med att krama in textur i det torra längderna. För extra stadga kan du kombinera stylingen med Sea salt Mist.

Sea Salt Mist

En unik saltvattenspray som hjälper dig att bygga volym, skapa textur och ger lätt stadga till ditt hår. Den kan användas i fuktigt hår som får självtorka för en beachig känsla, men också för heatless curls. Då sprayar du Sea Salt Mist lätt över längderna och formar som vanligt, när du släpper ut håret så har du extra stöd och fyllighet. Om du gör en ordentligt blow out och vill ha maximal volym tar du först i Blow Out Gel i hela håret och sedan Sea Salt Mist vid rötterna som en root lift sprayar du vara Sea Salt Mist vid rötterna innan föning. Du kan också spraya vid rötterna i torrt hår dagen efter och föna för en torrschampo-effekt, volymen reser sig lite igen och sprayens torra textur döljer det som ser fett ut. Utsedd till Beauty Oscar 2024 för Årets Styling av Agneta Elmegård - Skönhetsredaktörerna på Aftonbladet. Läs mer här https://www.skonhetsredaktorerna.se/category/ekologiskt/ Och nominerad till Bästa Styling av STHLM BEAUTY WEEK AWARD 2024.

Hair Oil

En fjäderlätt olja och naturlig silikonersättare! Ger en silkeslen känsla, ökar glansen, tämjer friss och återfuktar. Applicera några droppar i torrt för glans eller fuktigt hår innan föning för en riktigt fin silkig känsla. Du kan också applicera i torra toppar och längder för att minska statisk elektricitet. Håroljan är också väldigt bra att blanda med dina övriga hårprodukter för extra glans.

Leave-in Balm

Leave-in Balm är egentligen en vårdande produkt, den verkar utredande och återfuktande vilket ger ett starkare hår. Men den fungerar också som en primer som slätar ut hårstrået, ger fantastisk glans och förbereder det för vidare styling. Fördela några pump jämnt i nytvättat och handdukstorkat hår. Borsta försiktigt ut ditt hår och fortsätt din stylingrutin. Du kan också krama in den i torrt hår för extra återfuktning eller återaktivering av lockar. Den går även att mixa med Curl Cream, Texture Cream och Blow Out Gel. Tack vare framförallt broccolifröoljan har den också ett naturligt och lätt värmeskydd och kan fönas i likt en milk. Nominerad till Bästa Leave-in av STHLM BEAUTY WEEK AWARD 2024.

 

Green Heads stylist hårolja hårstyling


Sammanfattning

För att få en frisyr som håller hela dagen så behövs alltså stylingprodukter som uppfyller dina olika behov. Ta först reda på dina önskemål utifrån din hårtyp: tjocklek, textur, lockigt eller rakt. Ska du använda fön och värmeverktyg ska dina produkter innehålla värmeskydd. Alla hår kan ha nytta av en Leave-In produkt som är utredande och lägger grund för övriga produkter för en jämn styling i längderna. Tänk på att produkten inte gör hela jobbet utan hur du arbetar in produkten och stylar håret spelar också roll för frisyrens hållbarhet.