SÖK

Vad är hemligheten för ett återfuktat och glansigt hår?

Leave-in produkter är hemligheten till ett återfuktat glansigt hår.
Ett viktigt steg i hårvårdsrutinen som många missar är att använda en leave-in produkt. Det är en produkt som skyddar ditt hår från slitage, stärker och är hemligheten bakom ett återfuktat och glansigt hår. Att använda en leave-in produkt har också en avgörande effekt på ditt stylingresultat.

green heads leave-in balm balsamspray utredande återfuktande

 

Leave-in Balm
Är en produkt som vårdar och lägger grunden inför din hårstyling. Den är utredande, återfuktande samt förbereder håret för andra stylingprodukter genom att släta ut kluvna toppar, tämja friss och skapa en jämn yta. Det går att jämföra med hudvårdens återfuktande ansiktskräm, som gör att du lättare lyckas med din styling, samtidigt som du motverkar slitage.

Fördelarna med Leave-in är många, men här är några:

  • Reparerar
  • Återfuktar
  • Ger ett lätt värmeskydd
  • Glansgivande
  • Minskar friss
  • Är utredande

Leave-in produkter finns i olika former
Leave-in kommer i olika former som lotion, spray, serum och olja. Det är alla produkter som med sina olika formler har sitt syfte att vårda, motverka slitage och göra ditt hår glansigt. Och precis som namnet avslöjar är det en produkt som man lämnar kvar i håret, den ska inte sköljas ur.

Hur använder man en leave-in produkt?
Börja med att tvätta håret med schampo och balsam. Efter att håret är handdukstorkat applicerar du Leave-in jämnt i hela håret och framförallt på längderna. Efter applicering kan du försiktigt borsta håret med en utredningsborste. I huvudsak är leave-in produkter lätta och tynger inte ner håret så länge du har rätt produkt och mängd för ditt hår. Rådfråga din Green Heads' frisör för att hitta rätt leave-in produkt för dina behov.

Leave-in produkter hjälper till att reda ut trassliga hår
Om du har väldigt trassligt hår eller är håröm kan man få hjälp med den utredande effekten även i torrt hår. Här passar leave-in produkt i sprayform, dvs Bruns balsamspray, perfekt, då sprayas den direkt på ”tovan” som sedan försiktigt redas ut med en mjuk utredningsborste. Bra att veta är att våra gröna produkter även passar för barn.

Hur använder man Leave-in Balm ihop med styling?
Om man inte tycker om känslan av produkter i håret så kan de här produkterna ändå vara perfekt eftersom de oftast är väldigt lätta och endast slätar ut och ger glans. Som förberedande produkt fungerar de också som en primer vilken återfuktar och slätar ut hårstråna och gör det enklare att fördela övriga stylingprodukter, såsom en volymgel eller tillexempel en curl cream. Green Heads Leave-in Balmgår också att blanda direkt i handen med andra stylingprodukter för att skapa ett mer återfuktat och glansigt resultat. Du kan med fördel även styla ett torrt hår med en leave-in produkt. Om håret känns frissigt och torrt, testa att krama i produkten i längderna för en mer samlad och mindre flygig styling.

Här hittar du alla våra leave-in produkter, bland annat Green Heads egna, Oways, Less is more och Bruns. Kika och se vilken som skulle passa dig bäst.

 green heads leave-in balm utredande balsamspray återfuktande

Sammanfattning
Leave-in produkter används för att vårda och förbereda håret inför styling. De är utformade för att lämnas kvar i håret utan att sköljas bort, vilket ger kontinuerlig vård och skydd. Dessa produkter är fördelaktiga eftersom de reparerar skador, återfuktar, ger lätt värmeskydd, tillför glans, minskar friss och hjälper till att reda ut trassligt hår. Deras användning resulterar i friskare, starkare och mer hanterbart hår med en jämn och glansig yta.