Sök

SÖK

3 anledningar att välja en Grön Salong-certifierad hårsalong

Sedan vi insåg hur mycket bättre grön hårvård är för våra kunder, oss själva och vår planet så har vi inte tvekat en sekund. För erkänn, att välja hårvård som innehåller toxiska ämnen som påverka både oss och miljön negativ, det låter ju helt galet. Framförallt idag när det finns mycket bättre allternativ. 

välj grön hårvård certifierad grön salong

Eftersom det här något vi vill ge alla chansen att ta ta del av har vi listat tre anledningar till varför man ska välja en hårsalong som är certifierad av Grön Salong här:  

  1. Hårvård fri från giftiga kemikalier som påverkar dig: De giftigaste ämnena är oftast de som kallas för PPD (para-fenylenediamin) och ammoniak. PPD används bla i hårfärgningsprodukter som ger permanent hårfärg och kan orsaka allergiska reaktioner och hudirritationer. Ammoniak används för att göra det lättare för färgen att tränga in i håret och kan också orsaka hudirritationer samt skada håret på längre sikt. Andra ämnen som kan vara skadliga i hårvårdsprodukter är sulfater, parabener och silikoner. Sulfater finns ofta i schampo och kan torka ut håret och orsaka hudirritationer. Parabener kan ha hormonstörande effekter. Silikoner används för att göra håret mjukt och glansigt, men kan täppa till hårsäckarna och göra att håret blir trött och livlöst på längre sikt.

  2. Du stödjer professionella frisörer och en hållbar bransch: En salong som är certifierad av Grön Salong har också professionella frisörer som är utbildade inom miljövänliga behandlingar och produkter. Detta kan innebära att man får en högre kvalitet på sin behandling. Genom att välja en certifierad Grön Salong stödjer man också en hållbar utveckling inom frisörbranschen. Det innebära att man bidrar till en positiv förändring för både miljön och samhället.

  3. Minskad påverkan på miljön: De giftiga ämnena som finns i hårvårdsprodukter som tex PPD, ammoniak, sulfater och silikoner har en negativ påverkan på vår miljö på flera sätt. När vi tvättar ur hårvårdsprodukterna som tex schampo och balsam, så rinner kemikalierna från dom ut i avloppen och hamnar i våra vattendrag.  Traditionella hårfärger och andra behandlingsprodukter kan också innehålla ämnen som inte bryts ner i naturen och som därför förorenar marken. Detta innebär att man minskar sin påverkan på miljön genom att välja en certifierad salong.

När Green Heads startade 2016 var målet självklart. Vi skulle skapa en salong som kan göra frisörbranschen grönare, där vi kunde erbjuda våra kunder fantastisk hårvård med fokus på skönhet, men också på hållbarhet och miljö. Idag är Green Heads en av de största gröna hårvårdsaktörerna i Sverige med tre salonger i Stockholm som erbjuder högkvalitativ hårvård av välutbildad personal med 100% gröna produkter. Plus en webbshopen med ett brett urval av gröna hårvårdsprodukter som gör det enkelt att skapa en grön och hållbar hårvårdsrutin för starka och vackra hår. Så nu finns det bara ett val, join us and be part of the solution! Om du är nyfiken och vill testa grön hårvård, boka tid här.

Sammanfattning

Hårsalonger certifierade av Grön Salong minskar risken för skadliga kemikalier i produkterna, är bättre för miljön genom minskade utsläpp av farliga ämnen och hjälper dig att hitta miljövänliga och giftfria alternativ.