Sök

Sök

Image caption appears here

Image caption appears here

Uniquely cool. Shop our new patterned styles.

Varför ska man använda hårolja?

Varför hårolja?
En riktigt bra hårolja ger liv och glans till ett trött och livlöst hår! Den reducerar friss och innehåller ingredienser som ger näring och stärker håret. En del håroljor har också ett visst värmeskydd genom att de bilder att skyddande lager mot uttorkning från värmestyling, sol, saltvatten och klor. Och nu när vi lanserar vår första egna hårolja, Green Heads - Oil In Fusion, är vi så glada över att den uppfyller all of the above! Under en längre period har vi arbetat med att att ta fram en riktigt bra hårolja och nu är den här. Oil In Fusion består av en unik blandning av noggrant utvalda, 100% naturliga, oljor som berikar och stärker håret.

green heads hårolja oil in fusion

Varför ska man använda hårolja?
Det finns såklart flera anledningar! Långsiktigt stärker håroljor håret, men ett mer direkt resultat är att det blir glansigt och mindre frissigt. Ett välmående hår har fin lyster, är återfuktat och mjukt. I vår hårolja har vi bland annat tillsatt återfuktande Arganolja vilken minskar frissighet, Abyssin som ger glans, lyster samt skyddar håret mot slitage. Vi har även tillsatt Broccoliolja som gör håret silkeslent och ger ett lätt värmeskydd, plus Squalane som är mjukgörande och minskar hårets sprödhet. 

Ja ni hör ju, det här är en fest för håret! Oil In Fusion är vårdande, ger glans, gör håret lättkammat och allt utan att bli nedtyngt. 

Hur mycket olja ska man ta?
Om ditt hår blir flottigt av hårolja har du antagligen tagit för mycket, oftast räcker det med väldigt lite. Hårtyp, hårkvalitet och önskat resultat avgör hur mycket olja just du behöver. Ett fint, tunt och friskt hår behöver bara en droppe för glans och skydd, medan ett torrt och grovt hår kan behöva 3-4 doppar.   

Hur ofta ska man använda hårolja?
Hårolja kan användas varje dag. Om du applicera olja i fuktigt hår före styling blir håret mindre frissigt, torkar snabbare och får en ökad lyster. Om du istället applicera oljan i topparna när håret är torrt återger du håret sin mjukhet och glans. 

green heads hårolja oil in fusion

Olja som hårkur och djupbehandling
För en riktig djupbehandling kan du tillsätta rikligt med olja i håret på kvällen, passa samtidigt på att massera ned några droppar i hårbotten för extra återfuktning och näring. Sen sover du med oljan i håret och tvätta ur på morgonen. 

Doften som är en aktiv bonus
I naturliga håroljor använder man ofta eteriska oljor som doftsättning. De har ofta förutom sin doft, även välgörande egenskaper och är i sig aktiva ingredienser. Vår hårolja har en citrusbaserad doft som vi valt att kalla ”Citrusdröm” och en del hävdar att den påminner om citron & marängpaj - mums! De eteriska oljor Oil In Fusion innehåller verkar upplyftande, ökar koncentrationsförmågan samt motverkar stress och nedstämdhet enligt sina aromaterapeutiska egenskaper. 

Via den här länken hittar du vår och alla de håroljor vi säljer här på Green Heads webshop.