SÖK

Vilken hårolja är bäst?

Hur ska man välja hårolja? 

En riktigt bra hårolja ger liv och glans till ett trött och livlöst hår! Den reducerar friss och innehåller ingredienser som ger näring och stärker håret. En del håroljor har också ett visst värmeskydd genom att de bilder att skyddande lager mot uttorkning från värmestyling, sol, saltvatten och klor. Och nu när vi lanserar vår första egna hårolja, Green Heads - Oil In Fusion, är vi så glada över att den uppfyller all of the above! Under en längre period har vi arbetat med att att ta fram en riktigt bra hårolja och nu är den här. Oil In Fusion består av en unik blandning av noggrant utvalda, 100% naturliga, oljor som berikar och stärker håret. Vilken som är bäst beror såklart på dit hår och dina behov. 


green heads hårolja oil in fusion

Varför ska man använda hårolja?

Det finns såklart flera anledningar! Långsiktigt stärker håroljor håret, men ett mer direkt resultat är att det blir glansigt och mindre frissigt. Ett välmående hår har fin lyster, är återfuktat och mjukt. I vår hårolja har vi bland annat tillsatt återfuktande Arganolja vilken minskar frissighet, Abyssin som ger glans, lyster samt skyddar håret mot slitage. Vi har även tillsatt Broccoliolja som gör håret silkeslent och ger ett lätt värmeskydd, plus Squalane som är mjukgörande och minskar hårets sprödhet. 

Ja ni hör ju, det här är en fest för håret! Oil In Fusion är vårdande, ger glans, gör håret lättkammat och allt utan att bli nedtyngt. 

Olika tillfällen att använda hårolja

  • Som styling
  • Som vårdande hårmask på sommaren
  • Som aktiv ingrediens att stärka upp andra produkter med

Hårolja i styling

Om du använder olja i styling är framförallt för att få ned friss, kamma gärna in babyhår med lite olja på en kam. Det kan också blir riktigt snyggt om du vill ha en wet-look att applicera olja i  håret. Passar extra bra på korta hår, har du långt hår så var försiktig med topparna, du vill inte ha olja på kragen. Man kan också jobba upp extra glans i håret genom att ta en liten droppe och fördela ut innan rundföning, detta kan ge riktigt silkigt och härligt hår. 

Hårolja som vårdande hårmask

På sommaren eller i länder där solen är starkare än här är det perfekt att dränka in håret i hårolja och snurra upp det i en knut under dagen. Håret återfuktas och skyddas mot alla svalkande och kanske salta bad. När man sedan tvättar ur oljan är håret silkeslent och du är redo för ljumma sommarkvällar. 

Stärka upp hårprodukter med hårolja

Hårolja kan även med fördel tillsättas i andra hårprodukter för att skapa nya funktioner. Precis som man tillsätter extra serum eller olja i sin hudvård kan man jobba med sin hårvård. Tillsätt olja i hårmasken för extra återfuktning eller i fönkrämen för extra glans. Om man har en torr texturkräm men vissa dagar vill ha den mjukare för att krama upp bounciga lockar med så fixar man lätt det genom att tillsätta en droppe olja. 

4 vanliga frågor om håroljor 

Hur mycket olja ska man ta?
Om ditt hår blir flottigt av hårolja har du antagligen tagit för mycket, oftast räcker det med väldigt lite. Hårtyp, hårkvalitet och önskat resultat avgör hur mycket olja just du behöver. Ett fint, tunt och friskt hår behöver bara en droppe för glans och skydd, medan ett torrt och grovt hår kan behöva 3-4 doppar. För fina hår är det perfekt att blanda ut en pyttedroppe i tex en fönkräm för extra glans och fukt.

Hur ofta ska man använda hårolja?
Hårolja kan användas varje dag. Om du applicera olja i fuktigt hår före styling blir håret mindre frissigt, torkar snabbare och får en ökad lyster. Det är en tekniks som passar lite finare hår. För riktigt torra och tjocka hår så är oljan perfekt att applicera i topparna för att återge mjukhet och glans. 

Olja som hårkur och djupbehandling?
För en riktig djupbehandling kan du tillsätta rikligt med olja i håret på kvällen, passa samtidigt på att massera ned några droppar i hårbotten för extra återfuktning och näring. Sen sover du med oljan i håret och tvätta ur på morgonen, vilket blir en riktigt närande hårmask.

Hur påverkar doften oljan?
I naturliga håroljor använder man ofta eteriska oljor som doftsättning. De har ofta förutom sin doft, även välgörande egenskaper och är i sig aktiva ingredienser. Vår hårolja har en citrusbaserad doft som vi valt att kalla ”Citrusdröm” och en del hävdar att den påminner om citron & marängpaj - mums! De eteriska oljor Oil In Fusion innehåller verkar upplyftande, ökar koncentrationsförmågan samt motverkar stress och nedstämdhet enligt sina aromaterapeutiska egenskaper. 

green heads hårolja oil in fusion

Sammanfattning

Hårolja återfuktar och är en fantastisk hårprodukt som djupverkande hårmask. Rätt doserad ger den håret en silkeslen känsla och passar även för att boosta upp andra hårprodukter med. Tjocka och torra hår klarar en större mängd, medan tunna och fina hår knappt behöver en droppe.

Via den här länken hittar du vår och alla de håroljor vi säljer här på Green Heads webshop.