Sök

SÖK

ÅLDERGRÄNS/GRAVIDITET

RÅD TILL GRAVIDA

I dag ges det i Sverige ingen tydlig information till gravida om man bör eller inte bör färga håret under graviditeten. Man vet att kemikalier kan tas upp genom huden i hårbotten och det går inte att utesluta att det kan påverka fostret negativt. Man vet även att fostrets organ bildas under de tolv första graviditetsveckorna och att man under dessa veckor är extra känsliga för påverkningar från kemikalier.
Med de färger och växter som vi använder finns det inga kända risker, men vill man vara helt säker rekommenderar vi i stället slingor/balayage där man inte lägger färg i hårbotten. 


RÅD TILL TONÅRSFÖRÄLDRAR

Som tonårsförälder är det inte alltid så lätt att stå emot när ens barn vill färga håret, men ett motargument är att det inom EU finns en åldergräns på 16 år innan man får använda traditionell hårfärg. Skälet till åldersgränsen är att desto tidigare man börjar utsätta sig för skadliga kemikalier, desto större är risken att man på sikt utvecklar allergi mot dem. Eftersom vi inte använder oss utav ovan nämnda skadliga kemikalier gäller inte den rekommendationen våra färgbehandlingar

VI HAR DÄREMOT EN EGEN POLICY SOM GÄLLER BARN:


0-12 år - Vi utför inga färgförändrande behandlingar på barn under 12 år. 

12-16 år - Vi utför inga helfärgsförändringar på barn mellan 12-16 år, utan rekommenderar istället slingor/balayage eller dipdye. Det ger en mjukare utväxt och därmed mindre underhållskrav. Vårdnadshavarens närvaro vid konsultation och behandling är ett krav.