Sök

Uniquely cool. Shop our new patterned styles.

Växtfärg

VÄXTFÄRG

Växtfärg är den enda helt naturliga och ekologiska färg som finns på marknaden, den består endast av malda växter och vatten.

Vi blandar växtpigment som henna, indigo, valnöt, cassia och rabarberrot till en personlig färg som passar just dig och ditt hår. När vi arbetar med växtfärger kan vi behöva justera färgreceptet ett par gånger innan vi hittar den blandning som passar just ditt hår. Håret i sig är ett naturmaterial och suger upp de naturliga pigmenten från växterna på olika sätt bland annat beroende på hur poröst håret är och vilket ph det har. 

Växtfärger har en fantastisk hållbarhet, pigmenten jobbar sig in i håret utan att skada eller påverka hårets kvalitet. Vid en färgning med oxidationsfärg, på en traditionell salong, öppnas håret upp av väteperoxid och pigmenten placeras djupare i stråt och skadar hårets struktur permanent. Efter den processen blir strået mer känsligt för yttre påfrestningar från sol och värme, färgen ljusnar lätt och hårkvaliteten skadas eftersom fjällskiktet är skadat.

Växtpigmenten fäster väldigt bra på hår, det är inte en färg som enkelt bleks bort. Är man en person som gillar att variera sin hårfärg ofta så är inte växtfärg rätt val. Till exempel växtpigmentet indigo, som behövs för att få till mörka och mer neutrala toner, får en grön/blåaktig ton om man bleker på den.  Detta är alltså en perfekt färg för dig som hittat DIN färgton och vill fortsätta färga med den. 

Växtpigmenten behöver mogna innan färgen kan anses helt klar och den processen kan ta 2-3 dygn. Många upplever att färgen djupnar och blir mustigare.

Vi rekommenderar att du inte tvättar håret på 2-3 dagar efter en färgning. Växtpigment fäster optimalt på rena hår, därför uppskattar vi att ni kommer med rent hår utan stylingprodukter i. 

Hår som man har använt silikonprodukter i behöver vi göra en detox på för att rensa bort beläggningar innan färgning. Då tillkommer en kostnad på 230 kronor på behandlingspriset.

växtfärg