Sök

Sök

Image caption appears here

Image caption appears here

Uniquely cool. Shop our new patterned styles.

Slingor & Balayage

På Green Heads arbetar vi med två typer av uppljusning, dels använder vi traditionell blekning som är fri från ammoniak ammoniumpersulfat och parfym, och dels använder vi en uppljusningslera som är helt naturlig. Uppljusningleran går att få i beiga och guldiga toner, medan vi med traditionell blekning även kan skapa kalla toner.

En teknik som är väldigt populär är Balayage där man utgår från en mörkare botten och sedan ljusar upp längdera för ett naturligt resultat. Oftast görs slingorna en bit från hårbotten, vilket gör att utväxten inte blir lika skarp. Vanligtvis målar frisören slingorna på frihand, men de kan även läggas mellan papper, ( vi använder aldrig folie pga riktigt uselt för miljön). En annan teknik vi ofta jobbar med är Babylights som består av många och tunna slingor som mer ger en helhetskänsla i håret. Den här tekniken ger också en mindre markerad utväxt och man undviker tydliga /randiga slingor utan håret får ett naturligt resultat. Vill man däremot ha ett mer distinkt resultat så ska man göra klassiska slingor, där lite tjockare slingor läggs mellan papper alternativt målas för hand, 


Oavsett teknik ger slingor ett mer dynamiskt och levande intryck och tillsammans arbetar vi fram den ton som passar dig. Utöver slingor så ljusar vi även upp hela hår. Utifrån konsultationen vi gör tillsammans med er bestämmer vi teknik och tillvägagångssätt. Ofta vill man lägga en nyansering efter en uppljusning för att få en en specifik ton, detta ingår inte i behandlingen utan bokas som ett tillägg.

Slingor Balayage Blond Uppljusning