SÖK

Växtfärg - Plants In Colour

VÄXTFÄRG

Växtfärg är ett 100% helt naturlig sätt att färga hår på. Man blandar växtpigment, som består av torkade och malda växter, till exemplen henna, indigo, valnöt, cassia och rabarberrot och får på så sätt fram olika färger och nyanser. 

Efter att vi på Green Heads arbetat med växtfärger i många år har vi nu tagit fram ett helt unikt koncept - Plants In Colour, som är en växtfärgsserie med färdiga mixtoner, både för behandlingar på salong men även i konsumentförpackningar för hemmabruk. Våra ljusare mixtoner Blonde, Gold, Beige och Copper passar dig som har mörkblont till ljusblont utgångsläge och våra mörkare mixtoner Copper Brown, Warm brown, Gold brown och Dark brown passar dig som har mörkblont till mörkbrunt utgångsläge. 

Plants in Colour, Green Heads egen växtfärgsserie gör det roligare och enklare än någonsin att kliva in i den fantastiska världen av växtfärger. Med både mixade pigment och rena pigment möjliggör serien frihet och lekfullhet i skapandet oavsett om du är van växtfärgare eller nyfiken på att börja. Med sina naturliga ingredienser återfuktar Plants in Colour dessutom håret och ger det en underbar lyster och ett fantastiskt laserande färgdjup.

Växtfärg ger ett laserat resultat, man kan jämföra det med vanlig målarfärg. Där växtfärg är som att måla med vattenfärg och syntetisk färg är mer som att måla med täckande akrylfärg. Man därför få riktigt fina resultat på grått hår. Istället för en heltäckande ”färg-hjälm” som det lätt blir med kemisk hårfärg, så ger Plants in Colour en fin laserande effekt som är levande och naturlig eftersom hårets naturliga skiftningar skiner igenom. Det ger också en mjukare utväxt vilket gör att man kan vänta något längre än vanligt med att färga botten. 

Läs gärna vårt blogg inlägg om att växtfärga håret hemma med Plants in Colour

Några saker man behöver veta om växtfärg:
Indigo, är ett blått pigment som vi använder framförallt för att mörka ned och dämpa koppriga toner och få fram bruna nyanser går inte att bleka bort, bleker man på ett brunt hår med mycket indigo så blir håret ljust blågrönt. Våra mörka färger som innehåller en större del Indigo och passar därför dig som anser dig vara brunett och inte vill eller brukar bleka ditt hår. Våra ljusa växtfärgstoner går bra att bleka på och kan utan problem ljusas upp 3-4 steg. 

Eftersom växtfärg inte ljusar upp kan man bara färga i samma eller mörkare ljushetsläge och därför påverkas resultat av hårets ursprungsläge. Med växtfärg är det därför svårt att förutspå exakt vilken färg håret kommer att få, färgen blir därför individuell och unik för varje person. Nyanser påverkas bland annat även av yttre faktorer som tillexempel grått hår, hårets kvalitet, om ditt hår är tidigare kemiskt behandlad etc.  

Växtpigmenten behöver mogna innan färgen kan anses helt klar och den processen kan ta 2-3 dygn. Många upplever att färgen djupnar och blir mustigare.

Vi rekommenderar att du inte tvättar håret på 2-3 dagar efter en färgning. Växtpigment fäster optimalt på rena hår, därför uppskattar vi att ni kommer med rent hår utan stylingprodukter i. 

Hår som man har använt silikonprodukter i behöver vi göra en detox på för att rensa bort beläggningar innan färgning. Det kan i sådana fall tillkomma en kostnad för det från 260 kr. 

växtfärg