Sök

SÖK

Växtfärg - Plants In Colour & Plants In Gloss

VÄXTFÄRG

Växtfärg är ett 100% helt naturlig sätt att färga hår på. Man blandar växtpigment, som består av torkade och malda växter som till exempel henna, indigo, valnöt, cassia och rabarberrot. Genom att balansera pigmenten få man fram olika färger och nyanser. 

Green Heads Plants In Colour Växtfärg hårfärg

Efter att vi på Green Heads arbetat med växtfärger i många år har vi tagit fram ett helt unikt koncept bestående av - Plants In Colour och Plants In Gloss, det är en professionellt utvecklad växtfärgserie baserad på 100 % naturliga och ekologiska växter. Färgerna är vårdande, naturligt återfuktande, ger glans och ett fantastiskt laserande färgdjup

Plants in Colour
Är en växtfärgsserie med färdiga mixtoner, både för behandlingar på salong men även i konsumentförpackningar för hemmabruk med permanent täckning. Våra ljusare mixtoner Blonde, Gold, Beige och Copper passar dig som har mörkblont till ljusblont utgångsläge och våra mörkare mixtoner Copper Brown, Warm brown, Gold brown och Dark brown passar dig som har mörkblont till mörkbrunt utgångsläge. Green Heads egen växtfärgsserie gör det roligare och enklare än någonsin att kliva in i den fantastiska världen av växtfärger. Med både mixade pigment och rena pigment möjliggör serien frihet och lekfullhet i skapandet oavsett om du är van växtfärgare eller nyfiken på att börja. Med sina naturliga ingredienser återfuktar Plants in Colour dessutom håret och ger det en underbar lyster och ett fantastiskt färgdjup.

Plants In Colour är alltså täckande och permanent färg men ger ett laserat resultat där hårets egna skiftningar skiner igenom. Man kan därför få riktigt fina och naturliga färger även på grått hår. Istället för en heltäckande ”färg-hjälm” som det lätt blir med kemisk hårfärg, ger Plants in Colour ett levande resultat. Vilket också ger en mjukare utväxt och gör att man kan vänta något längre än vanligt med att färga botten. 

Plants In Gloss
Plants In Gloss är en nyansering och kur i ett. Den är närande, fuktgivande, ger en fantastisk glans och fräschar upp din hårfärg. En hårtoning som är perfekt att göra mellan färgningar eller för att få sin egna färg att poppa. Plants In Gloss finns i nyanserna Nude som ger en glansig beige ton och bör användas på blonda och ljusa hår, Cognac som ger en glansig copprig nyans och bör användas framförallt på medelblonda gingers och Mocca som ger en varm brun nyans och bör användas på ljusbruna till mörka hår.

Plants In Gloss ljusar inte upp eller täcker grått hår. Plants In Gloss verkar i 10 minuter och håller cirka 8 tvättar. Resultatet påverkas av hårets ursprungsläge såsom ljushetsläge, kvalitet och om det tidigare är kemikaliebehandlat tex.

Läs gärna vårt blogg inlägg om att växtfärga håret hemma med Plants in Colour

Några saker man behöver veta om växtfärg:
Indigo, är ett blått pigment som vi framförallt använder för att mörka ned och dämpa koppriga toner med och för att få fram bruna nyanser. Indigo går inte att bleka bort, bleker man på ett hår färgat med mycket indigo blir håret ljust blågrönt. Därför passar våra mörkare färger framförallt dig som anser dig vara brunett och inte vill eller brukar bleka ditt hår. Våra ljusa växtfärgstoner går bra att bleka på och kan utan problem ljusas upp 3-4 steg. Är du en person som ofta byter färg, rekommenderar vi dig att välja våra ljusa toner.

Man kan heller inte ljusa upp håret med enbart växtfärg utan bara färga i samma eller mörkare ljushetsläge som man har sedan tidigare, men vi kan med hjälp av uppljusning i form av tex lerblekning få fram kreativa och levande färgresultat med skiftningar i flera nyanser. Färgresultatet påverkas alltså av hårets ursprungsläge och kvalitet vilket gör att varje färg blir individuell och unik för respektive person. 

Växtpigmenten behöver "mogna" innan färgen kan anses helt klar och den processen kan ta 2-3 dygn. Många upplever att färgen djupnat och blivit mustigare när den är "färdigverkad". Vi rekommenderar att du inte tvättar håret under dessa dagar efter en färgning. 

Hår som man har använt silikonprodukter i behöver detoxas för att få ett så jämnt resultat som möjligt, det kan i sådana fall tillkomma en kostnad för det.

växtfärg