Sök

Uniquely cool. Shop our new patterned styles.

Kurser för Frisörer

Vi på Green Heads tror på ett helhetsperspektiv när det gäller hårvård. För oss är det en självklarhet att få arbeta i en miljö som inte utgör en hälsorisk för oss som frisörer. Vi vill inte heller utsätta våra kunder för allergiframkallande ämnen och ämnen som kan ha hormonstörande effekter eller är cancerogena. För oss är det också viktigt att vår verksamhet lämnar minsta möjliga avtryck på miljön. Därför är alla våra salonger certifeirade av den oberoende organisationen Grön Salong.

Till hösten 2021 har vi sammanställt ett kursutbud för dig som vill få inspiration och lära dig arbeta med växtfärg och uppljusningslera, lära dig om new generationsfärgen Ingredien, samt kunna erbjuda 100 % naturliga hårvårdskurer dessa kurser passar perfekt för dig som vill ta ett första steg till att arbeta grönt. Om du är nyfiken på att ställa om och arbeta helt giftfritt så har vi även ett franchise-koncept som du kan läsa mer om här.


LOOK AND LEARN

Kursdatum:
Torsdag 2 september kl 18.30  - 20.30
Torsdag 18 november kl 18.30 - 20.30

Kursen hålls vid ett tillfälle. Den är till för att du som är nyfiken på att jobba grönt ska få information och inspiration från våra olika färgtekniker med växtfärg, uppljusningslera och New generation färger. Under kvällen kommer vi berätta om hur vår vardag ser ut, hur arbetet skiljer sig från en traditionell salong och vad som är lika. Vi kommer även berätta om hur vårt fokus på miljö och hållbarhet avspeglas i alla arbetsuppgifter på en salong. Det kommer även finnas tid för frågor och diskussion.

Vid förfrågning, finns det även möjlighet att delta via live. 

Plats: Green Heads Sofo Östgötagatan 81
Pris: 395 kr
Anmälan sker till info@greenheads.se


HANDMÅLADE SLINGOR OCH UPPJUSNINGAR

Kursdatum:
Måndag 20 september Kl 9.00 - 17.00

En heldagskurs där vi utbildar i hur vi arbetar när vi göra hår ljusare. Vi handmålar slingor för mjuka hållbara resultat där utgångspunkten ligger i att använda så lite material som möjligt och göra heluppljusningar för större färgförändringar. Vi nyanserar både med växtfärger och New generation färgerna. Kursen rymmer både teori och praktik då vi jobbar på modeller. 

Plats: Green Heads Sofo Östgötagatan 81
Pris: 2495 kr
En härlig lunchbuffé ingår.
Anmälan sker till info@greenheads.se


GRUNDKURS VÄXTFÄRG 

Kursdatum:
Lördag & söndag 18 - 19 september kl 9.00 - 17.00 resp 9.00 - 16.00

På den här weekendkursen lär vi oss teorin bakom växtfärg och hur man blandar naturliga färgpigmenten till djupa och levande färgmixer. Vi kikar också på uppljusningslera och lär oss hur vi kan få fantastiska resultat med den. På kursen lär vi oss hur man arbetar med nyanseringar samt förpigmenteringar ( även kallad flerstegsfärgning) när det gäller växtfärg. Det blir även praktiskt arbete “hands on” med egna modeller båda dagarna. Kursen passar dig som är nybörjare och dig som har erfarenhet av att arbeta med växtfärg. Målet är att du efter kursen ska känna dig trygg och inspirerad att jobba med växtfärger.

Plats: Green Heads Sofo Östgötagatan 81
Pris: 5995 kr
En härlig lunchbuffé ingår båda dagarna
Anmälan sker till info@greenheads.seGRUNDKURS VÄXTFÄRG ONLINE

Kursdatum:
Onsdagar 8 september, 22 september, 6 oktober och 20 oktober kl 8.30 - 10.30

Vi arrangerar även onlinekurser i växtfärg där vi delar upp kursen i 4 tillfällen, förmiddagar mellan kl 9 - 11. Vid första tillfället kommer vi teoretiskt gå igenom hur man blandar naturliga färgpigmenten till djupa och levande färgmixer.  Vid andra tillfället kommer vi att visa på modell hur en växtfärgning går till. Därefter får ni i hemläxa att själva färga en egen modell och vid tredje tillfället diskuterar vi tillsammans resultatet. Vid det fjärde tillfället går vi igenom mer kreativa lösningar som tex nyanseringar samt förpigmenteringar ( även kallad flerstegsfärgning).

Pris: 3395 kr
Anmälan sker till info@greenheads.se

SPA TREATMENTS & HÅRVÅRDSKURER

Kursdatum: 
Söndag 3 oktober kl 9 - 17

Att jobba med 100 % naturliga ingredienser i hårvårdskurer är helt fantastiskt. Tillsammans med indisk huvudmassage uppnår man en lugnande kur för både hår och sinne. I den här kursen lär du dig arbetar med alger och leror vid hårvårdskurer och som en bonus kommer du även lära dig traditionell indisk huvudmassage. Kursen är både teoretiskt och praktiskt där vi använder varandra som modeller. 


Plats: Green Heads Sofo Östgötagatan 81
Pris:  2495 kr
En härlig lunchbuffé ingår.
Anmälan sker till info@greenheads.se

 

WORKSHOP VÄXTFÄRG OCH LERA

Kursdatum:
Söndag 17 oktober kl 9 - 16

En workshop för de frisörer som har gått kurs hos oss tidigare och arbetar med växtfärger i sin dagliga verksamhet. Vid det här tillfället samlas och utbyter vi kunskap för att inspirera varandra. De här kurserna är väldigt populära och uppskattade. Under dagen arbetar vi på modeller, testar nya mixer och utvecklas tillsammans.

Plats: Green Heads Sofo Östgötagatan 81
Pris: 1995 kr
En härlig lunchbuffé ingår.
Anmälan sker till info@greenheads.se


NEW GENERATION-FÄRGER  

Kursdatum: 
Söndag 14 november kl 9 - 17

En heldagskurs där vi går igenom fördelarna med att jobba med och den nya generationens färger, det vill säga färger utan skadliga kemikalier. Vid det här tillfället arbetar vi med Ingredien Color från danska Ingredien och  lär er hur man kan få fram kreativa och dynamiska resultat utan att tulla på miljön. New generationfärger är allergi-och miljövänliga färger. Kursen innehåller både teoretisk och praktiskt arbete på modeller.

Plats: Green Heads Sofo Östgötagatan 81
Pris: 2495 kr
En härlig lunchbuffé ingår.
Anmälan sker till info@greenheads.se

 

Vi har växtfärg, leror och alger till försäljning. När du har gått någon av våra kurser och handlar från vårt produktutbud är du välkommen att delta på våra Nätverksträffar online. De är mycket uppskattade och givande för att hålla i gång ditt arbete in i vår gröna sköna värld. För mer information maila info@greenhead.se och för att lägga en order maila order@greenheads.se


Sök