Uniquely cool. Shop our new patterned styles.

6 tips på hur du vårdar ditt trötta livlösa vinterhår

Många känner till att kyligt och kallt väder torkar ut huden ordentligt men man tänker inte alltid på att detsamma gäller håret. Håret behöver lite extra kärlek så här års då den torra, kyliga luften suger ut fukten i håret och gör det torrt, frissigt och svagt.

Här kommer sex tips på hur du tar hand om ditt hår på bästa sätt så här års:

1. Tvätta inte håret för ofta. Låt kroppens naturliga återfuktning göra sitt jobb, det sebum som produceras i talgkörteln vårdar håret fint. Torrborsta gärna ut fettet från hårbotten ut i hårlängderna och sätt upp håret i en snygg tight knut. Titta gärna in vårt blogginlägg BORTSKOLA om du vill lära dig mer om att borsta hår.

2. Tillsätt extra fukt i håret genom att använda leave-in produkter. En klick leave-in balsam eller olja att smörja in håret med både morgon och kväll sitter extra fint så här års och är ett enkelt sätt att fylla på med näring och återfuktning utan att behöva tvätta håret. Det hjälper dessutom mot statisk hår som många lider av så här års. 

BRUNS Balsamspray 18 Sprudlande tangerine
BRUNS Balsamspray 18 Sprudlande tangerine

BRUNS Balsamspray 18 Sprudlande tangerine

229 kr
REVERIE Milk
REVERIE Milk

REVERIE Milk

540 kr
LESS IS MORE Lavender Smooth Balm
LESS IS MORE Lavender Smooth Balm

LESS IS MORE Lavender Smooth Balm

265 kr
Loelle Neroli Water
Loelle Neroli Water

Loelle Neroli Water

155 kr

3. När håret tvättas så använd milda ekologiska produkteroch låt balsamet sitta i en stund extra för ordentlig återfuktning. Kanske behöver du inte använda schampo vid varje tvätt utan kan nöja dig med att tvätta rent endast med balsam. Det fungerar extra bra på torra och lockiga hår.

4. Gör en ordentligt inpackning en gång i veckan. Gör din egen inpackning med kokosolja, sheasmör och någon härlig olja ( den här typen av inpackning behöver schamponeras ur håret efteråt). Eller köp en färdigblandad inpackning med mycket fukt i. Hårmask från Bruns products är en riktig fuktbomb och kommer i dofterna Engelsk ros och Varm Bergamotte och för den som inte gillar doft så finns det en doftfri variant oxå.
Tänk också på att inpackningarna ska ner i hårbotten och masseras in, hårbotten behöver minst lika mycket återfuktning som resten av håret och huden.

5. Undvik att använda stylingverktyg och fön i onödan. När det finns tid att låta håret självtorka så gör det. Stark värme, torkar precis som rejäl kyla, också ut håret och produkterna som du vårdat håret med förlorar snabbare sin effekt.

6. Använd mössaeller vira en halsduk runt håret när det är minusgrader ute. Och tänk inte ens tanken på att gå ut med blött hår. För när håret är fyllt med vatten som sedan fryser till och blir kallt så torkas håret ut extremt mycket

Där har ni 6 riktigt bra tips på hur du vårdar ditt vintertorra hår på bästa sätt.
Lycka till och glöm inte bort att njuta av vinterkylan också.

Tidigare bloggar

Hårvård med multifunktioner

Jun 30, 2021Shopify API
fördelar med parfymfritt

fördelar med parfymfritt

Feb 27, 2021Maria Hellström
Så undviker du statiskt hår

Så undviker du statiskt hår

Feb 12, 2021Maria Hellström

kommentar

  • MariaFeb 17, 2021

    Hur mycket inpackning använder man?

Lämna en kommentar

Sök