SÖK

6 tips för torra vinterhår

Många känner till att kyligt och kallt väder torkar ut huden ordentligt men man tänker inte alltid på att detsamma gäller håret. Håret behöver lite extra kärlek under vintern då den torra, kyliga luften suger ut fukten i håret och gör det torrt, frissigt och svagt.

6 tips på hur du tar hand om ditt vinterhår på bästa sätt

1. Tvätta inte håret för ofta. Låt kroppens naturliga återfuktning göra sitt jobb, det sebum som produceras i talgkörteln vårdar håret fint. Torrborsta gärna ut fettet från hårbotten ut i hårlängderna och sätt upp håret i en snygg tight knut. Titta gärna in vårt blogginlägg BORSTSKOLA om du vill lära dig mer om att borsta hår.

2. Tillsätt extra fukt i håret genom att använda leave-in produkter. En klick leave-in balsam eller olja att smörja in håret med både morgon och kväll sitter extra fint så här års och är ett enkelt sätt att fylla på med näring och återfuktning utan att behöva tvätta håret. Det hjälper dessutom mot statisk hår som många lider av så här års. Här är några du hittar i vår webbshop BRUNS BALSAMSPRAY 18 SPRUDLANDE TANGERINEREVERIE MILKLESS IS MORE LAVENDER SMOOTH BALMLOELLE NEROLI WATER GREEN HEADS LEAVE-IN BALM

3. När håret tvättas så använd milda ekologiska produkter och låt balsamet sitta i en stund extra för ordentlig återfuktning. Kanske behöver du inte använda schampo vid varje tvätt utan kan nöja dig med att tvätta rent endast med balsam. 

4. Gör en ordentligt inpackning en gång i veckan. Tänk också på att inpackningarna ska ner i hårbotten och masseras in, den behöver minst lika mycket återfuktning som resten av håret och kroppen.

5. Undvik att använda stylingverktyg och fön i onödan. När det finns tid att låta håret självtorka gör det. Stark värme, torkar precis som rejäl kyla, ut håret och produkterna som du vårdat håret med förlorar snabbare sin effekt.

6. Använd mössa när det är minusgrader ute. Och gå absolut inte ut med blött hår, för hår som fryser till is blir extremt uttorkat.