Sök

SÖK

Få bort statiskt hår!

Många upplever problem med att håret blir elektriskt så fort vintern kommer eller kylan rättare sagt. Den största anledning till statiskt hår är torr luft och uttorkat hår. Nedan delar våra frisörer med sig av sina bästa knep för att bevara ett återfuktat och fylligt hår även under vintern. 

1.Balsamspray + naturborste Flygande hår dämpas framgångsrikt genom att spraya balsamspray  på en trä- eller svinhårsborste och borsta håret uppifrån och ner.

2.Undvik syntetiska material på kropp och fötter - bomull och ylle ger mindre statisk hår eftersom det har en benägenhet att bli positiv laddat och syntetmaterial samt många plaster och gummi har en tendens att bli negativt laddade. Ha en sjal i naturmaterial närmast håret så det inte kommer i kontakt med jackan

3. Ladda ur dig själv Du kan ta bort ett statisk hår genom att ta tag i ett ledande material, ex diskbänk eller dörrhandtag av metall. Då sker en elektronisk urladdning/stöt som kan kännas lite obehaglig men är helt ofarlig.

4.Fuktboosta håret med en återfuktande inpackning från en gång i veckan, låt sitta 10 min under en varm handduk för optimal effekt. Och se till att fylla håret med fukt genom att använda leave-in balsam mellan dina hårtvättar.

5. Höj luftfuktighetenhemma och på jobbet genom att investera i en luftfuktare.