Uniquely cool. Shop our new patterned styles.

Tips på hur du undviker statiskt hår

Många upplever problem med att håret blir statiskt så fort vintern kommer eller kylan rättare sagt. I det här inlägget vill vi dels förklara varför detta sker samt tipsa om vid du kan göra för att undvika det. 

Statiskt hår uppstår när man får för mycket positiv eller negativ laddning i håret. Lika laddade partiklar stöter bort varandra och hårstråna flyr från varandra. En stor anledning till att problem med statiskt hår främst är ett problem vintertid är att luften är torrare då och fuktigheten låg. Vatten i luften leder nämligen bort laddade partiklarna mycket framgångsrikt.
En annan orsak är att håret kommer i kontakt med mer syntetiska material under vintern och dessa , tenderar att ha en negativ laddning,  Så som jackor, mössor och halsdukar.

Vad kan man göra för att undvika problemet?

BALSAMSPRAY + NATURBORSTE 
 Flygande hår dämpas framgångsrikt genom att spraya balsamspray  på en trä eller svinhårsborste och borsta håret uppifrån och ner.

UNDVIK SYNTETISKA MATERIAL på kropp och fötter - bomull och ylle ger mindre statisk hår eftersom det har en benägenhet att bli positiv laddat och syntetmaterial samt många plaster och gummi har en tendens att bli negativt laddade. Ha en sjal i naturmaterial närmast håret så det inte kommer i kontakt med jackan

LADDA UR DIG SJÄLV
Kanske inte det charmigaste alternativet men du kan ta bort ett statisk hår genom att ta tag i ett ledande material, ex diskbänk eller dörrhandtag av metall. Då sker en elektronisk urladdning som kan kännas lite obehaglig men är helt ofarlig.

FUKTBOOSTA HÅRET med en återfuktande inpackning från en gång i veckan, låt sitta 10 min under en varm handduk för optimal effekt. Och se till att fylla håret med fukt genom att använda leave-in balsam mellan dina hårtvättar.

BRUNS Hårmask 22 Varm bergamott
BRUNS Hårmask 22 Varm bergamott

BRUNS Hårmask 22 Varm bergamott

LESS IS MORE Lavender Smooth Balm
LESS IS MORE Lavender Smooth Balm

LESS IS MORE Lavender Smooth Balm

HÖJ LUFTFUKTIGHETEN  hemma och på jobbet genom att investera i en luftfuktare.

TIDIGARE BLOGGINLÄGG

Hårvård med multifunktioner

Jun 30, 2021Shopify API
fördelar med parfymfritt

fördelar med parfymfritt

Feb 27, 2021Maria Hellström
Så undviker du statiskt hår

Så undviker du statiskt hår

Feb 12, 2021Maria Hellström

Lämna en kommentar

Sök