Sök

Uniquely cool. Shop our new patterned styles.

5 TIPS OM EKOLOGISK HÅRVÅRD

Att byta från konventionell till ekologisk hårvård är en fantastisk upplevelse för håret och hårbotten, för endel kan det dock ta lite längre tid för håret att vänja sig. Generellt sett är det svårare för de som har tunna fina hår än för de som har tjockare och torrare hår eftersom många ekoprodukter innehåller vårdande oljor som lätt kan upplevas lite tunga och feta på fina strån. Men utbudet ökar ständigt och i dag finns det verkligen något att hitta för alla hårtyper.

 

# GÖR EN DETOX För att ekologisk hårvård ska fungera optimalt så är det viktigt att rensa bort beläggningar som finns både i hårbotten och på hårstråt. Det är bla silikoner och de kan sitta fast ordentligt i på stråt, speciellt om man har använt platttång mycket.Blanda leran med varmt vatten och fördela in i håret, låt sitta 10 min om du har torrt hår och 20 min om du har fett hår. Plasta in håret ordentligt så leran inte torkar då den kan ha en uttorkande effekt.


 

 

# BYT UT ALLT - visst kan det kännas trist att behöva kasta/ge bort stylingprodukter innan de är slut men när det gäller ekologisk hårvård så fungerar det bäst. Ekologiska schampon och balsam har mildare rengöringstensidrar som har svårare att tvätta rent från de starka kemikalier som kan finnas i konventionella stylingprodukter.

 

# HÅRET BLIR RENT UTAN LÖDDER Vi måste lära oss att håret blir rent utan en massa starka lödderämnen. Det är inte nödvändigt med ett stort skummoln i håret för att det ska bli rent, tvärtom är det ett bevis på att produkten innehåller onödiga ingredienser.

 # HA TÅLAMOD - Håret och hårbotten kan ta tid på sig innan den vänjer sig vid mildare rengöring. Talgkörteln producerar ett sk sebum vars uppgift är att smörja hår och hårbotten, ju starkare rengöringstensid schampot har och ju oftare vi tvättar håret påverkar talgkörtelns produktionshastighet. När man går över till mildare rengöring kan det ta mellan 3-6 månader för talgkörteln att anpassa sig.

                                                

# HITTA DIN PERSONLIGA KOMBO - Olika hår behöver olika hårvårdsprodukter. Har du ett frisk, opreparerat hår kan det räcka med att endast använda schampo och en lättare balsam eller proteinspray för att håret inte ska bli för tungt. För ett torrt lockigt hår kan balsammetoden vara det optimala. Ett mycket fint hår kan behöva ett volymschampo och endast balsam i topparna. Ja, kombinationerna är  oändliga.  

Sök